19 yıl once evinde kafasına cekil ile vurularak oldurulen Hande Cinkitaş cinayetinde 19 yıl sonra katil zanlısı yakalandı. Olay hakkında konuşan Hande'nin komşuları; "Biz burada cok sıkıntı cektik. Herkes birbirinden kuşkulanıyordu. Katillerinin bulunmasına gercekten sevindik" dedi.
Olay 4 ocak 2001 yılında Ataşehir İcerenkoy Mahallesi'nde yaşanmıştı. 6. Sınıf oğrencisi Hande Cinkitaş evinde oldurulmuş olarak bulunmuştu. 19 yıl suren geniş takip sonucu olayla ilgili Baba Nezih C. ile uvey anne Şehriban C. gozaltına alındı.
Şuphelilerin 4 gun boyunca Asayiş Şube Mudurluğunde sorgulandığı oğrenildi. Sorgulanan Baba Nezih C. ile uvey anne Şehriban C. adliyeye sevk edildi.
Katil zanlısının bulunduğuna cok sevinen mahalle sakini Mine Akbaş; "Cok mutlu oldum. Ben olaydan sonra ifade vermiştim. Canlı yayınlara da katıldım. Tuylerim diken diken şu anda. Olay gunu evimdeydim. Kapıcı bana geldi. 'Aşağıda bir olay oldu' diye indik, fırladık. Polisler gelmeden biz evin icindeydik. Kız arka odada boğazı kesik bir şekilde yerde yatıyordu. Kızın babası, 'ne duruyorsunuz alıp goturelim' dedi. Biz cocuğa baktık, cocuk kaskatı olmuştu, sapsarı olmuştu. Biz komşularla dışarı cıktık, polisler geldi. Bu konuyla ilgili ifadede verdim. Katillerinin bulunmasına inanın cok sevindim kendi cocuğum katili bulunmuş gibi sevindim" dedi.
Apartmanda kazancı Erdal karagoz; "Akşam uzeri kazanı yaktım, icerideydim. Benim cama vurdular. Dışarı cıktım guvenlik gucleri cocuğu sedye ile cıkarıyorlardı. Biz burada cok sıkıntı cektik. Herkes birbirinden kuşkulanıyordu. Katillerinin bulunmasına gercekten sevindik" dedi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / METİN BAŞAR