Van'ın Gurpınar Belediyesi tarafından genclerin kaliteli ve yaşanabilir bir kentin yonetiminde aktif rol almaları amacıyla kurulan genclik meclisinin eğitim toplantısı duzenlendi.
Kultur ve Sosyal İşler Mudurluğunce calışmalarına bir yıl once Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın talimatlarıyla başlanan mecliste, gencler sorun ve taleplerini bildirerek karar alma surecine katılım sağlıyorlar. Kultur merkezinde duzenlenen eğitim toplantısına 79 mahallede yer alan Gurpınar Belediyesi Genclik Meclisi uyeleri katıldı.

Programda konuşan AK Parti MKYK Uyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gulacar, genclerin yerel yonetimlerde soz sahibi olmalarının cok onemli olduğunu belirtti. Gurpınar Belediyesinin bu konuda buyuk bir mesafe kat ettiğini belirten Gulacar; genclere doğruluk, guven ve mutevazi olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Gurpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ise gencleri kucaklayan ve onların fikirlerini onemseyen bir yonetim sergilediklerini belirtti. İstihdama yonelik mega projelerin devam ettiğini aktaran Başkan Tanış, "Genclerimiz bizim icin cok kıymetli. Bundan sonra kahve koşelerinde oturmalarına gonlumuz razı değil. Artık Gurpınar'da istihdam ve uretim konuşuluyor. Bunun icin her alanda milletvekillerimizle birlikte ilcemizin kalkınması icin mucadele veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Bu kalkınma hamlesinde siz genclerle birlikte ilcemizi yeniden inşa ve ihya edeceğiz" diye konuştu.
Genclerin yoğun ilgi gosterdiği program soru cevap kısmı ile sona erdi.
Programa AK Parti Gurpınar İlce Başkanı Taha Gungor, milletvekili danışmanı Erol Baykara, belediye meclis uyeleri ile cok sayıda genclik meclisi temsilcisi katıldı. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı