Bursa'nın Orhangazi ilcesinde bir veli, cocuğunun oğretmenine saldırdı.
Oğlu Alitekin İlkokulu 3. sınıfta eğitim goren B.E. isimli veli, yanında yeğeni ile birlikte iddiaya gore, sınıf oğretmeni A.B.'nin oğlu ile yeteri kadar ilgilenmediğini gerekce gostererek okula geldi. Okulun onunde karşılaştığı A.B.'ye saldıran ve kafa atarak yaralanmasına sebep olan B.E. oğretmene saldırmaya devam etti. Yanında beyzbol sopası ve bıcak da olduğu ileri surulen B.E. ile A.B.'nin arasına girmeye calışan bir başka oğretmen B.G. de yumruklardan nasibini aldı. Her iki oğretmen hastaneye goturulerek darp raporu alırken, saldırgan iki kişi polisteki işlemlerinin ardından savcılığın talimatı ile serbest bırakıldı.
Sendikalardan tepki
Turk Eğitim Sen ve Eğitim Bir-Sen'in yanı sıra diğer eğitim sendikalarının temsilcileri Alitekin İlkokulunda meydana gelen ve bir oğrenci velisinin oğretmene saldırması nedeniyle ortak bir acıklama yaptı. Acıklamada oğretmene yapılan saldırı kınandı.
Darp edilen A.B.'ye okulun aile birliği uyeleri ve oğrencinin eğitim gorduğu 3/D sınıfındaki veliler tepki gosterdi. Aileler sosyal medyada yer alan taciz iddiasını kesinlikle kabul etmediklerini belirterek, "Oğretmenimiz işini fazlasıyla layıkıyla yapan bir oğretmenimiz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" diye goruş belirttiler.
Veli B.E. ise yaptığı acıklamada, "Bu bir namus davasıdır, oğretmene cocuğumla ilgilenmediği icin saldırmadım, oğretmen eşime taciz edici mesajlar ile psikolojik baskı yaptı" diyerek iddia edilenlerin yalan olduğunu soyledi.
Sınıf oğretmeni A.B, yazılı bir acıklama yaparak, "Hem bir oğrenci velisi tarafından saldırıya uğrayıp darp edildim, hem de iftiraya uğradım. Butun bu olanlarla ilgili şikayetci olacağım. Hukuki surec devam ederken bazı kesimlerin linc kampanyası ile karşı karşıyayım" dedi. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı