Mersin Genclik ve Spor İl Muduru Okkeş Demir, ne kadar cok genc spora kazandırılırsa o kadar gencin kotu alışkanlıklardan uzaklaştırılacağını belirterek, "Spor yapan bir nesil aklını kiralamaz, satmaz" dedi.
Demir, kurum antrenorleriyle değerlendirme ve koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Mersin Kız Yurdu Konferans Salonunda, 2020-2021 sezonu pandemi doneminde yapılacak faaliyetler ve projelerle alakalı değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya, şube mudurleriyle kurumda gorev alan 92 antrenor katıldı. Sportif Değerlendirme ve Takip Şube Muduru Vedat Akyar'ın kentteki sportif faaliyetlerle alakalı yaptığı sunumun ardından konuşan Genclik ve Spor İl Muduru Okkeş Demir, başarılı olmak icin hedefleri hep yuksek tuttuklarını soyledi.

Mudurluk bunyesinde il genelinde 48 spor tesisinin bulunduğunu hatırlatan Demir, "Ozellikle Akdeniz Oyunları sebebiyle ilimize kazandırılan devasa tesislerimizde onceliğimiz lisanslı sporcu sayımızı arttırmaktır. Goreve başladığım ilk gunden bugune kadar Tarsus'tan Bozyazı'ya kadar kurumumuz bunyesindeki tum tesislerimizi gezdim. Bu surecte Mersin'in gencliğini ve sporunu analiz ettik. Kurumumuz sadece spor hizmeti veren bir kurum değil. Genclik, eğitim, kultur, sanat gibi eğitimlerin hepsini yapabilen, surekli hareket halinde olan ve tamamen insan odaklı calışan bir kurumuz. Bu işin bir tarafında da siz antrenorlerimiz varsınız. Biz oncelikle birlikte hareket ederek ilimizde sporun nasıl gelişeceğine dair projeler uretip birlikte calışacağız" ifadelerini kullandı.
"Tesisleri en iyi şekilde kullanmak zorundayız"
Mersin'in, tesisleşme anlamında Turkiye'de ilk 4 ilden biri olduğunu vurgulayan Demir, "321 kilometre kıyı şeridi olan nadide illerimizden birisiyiz. Biz Mersin'de sporu harmanlayıp tanelerini bir bir alacağız. Siz alanlarında uzman antrenorlerimizle birlikte bunu başarabilirsek, burada bir eser bırakmış oluruz. Cunku bir cok ilde, ilimizde mevcut olan devasa tesisler yok. Bizler de elimizdeki nadide tesisleri en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Ben de il muduru olarak yaptığım işi en guzel şekilde ve doğru yapmak istiyorum. Bunu da siz değerli antrenorlerimizle birlikte başarabileceğimize inanıyorum. Benim spora ve bu ulkenin gencliğine bakış acım bu" diye konuştu.
Pandemiden dolayı sınırlı sayıda sporcu ile calışmak zorunda olduklarını kaydeden Demir, " Fakat biz bu dezavantajlı durumu onumuzdeki donemlerde hayata gecirebileceğimiz plan ve projelerle değerlendirmeliyiz. Oturalım, 2021 yılında neler yapmamız gerektiğini beraber tartışıp konuşarak ortaya koyalım. Bu şehirde Tarsus'tan Anamur'a kadar 0-35 yaş nufus 700 bin. Bu genc nufusun coğuna dokunup, genclerimizin hayallerine yon vermemiz gerekiyor. Bizler bunu şehrimiz, ulkemiz ve geleceğimiz olan cocuklarımız icin yapmalıyız" şeklinde konuştu.
"Spor yapan nesil aklını satmaz"
Cocukları ve gencleri iyi donatarak ulkenin geleceğini iyi kurgulamak gerektiğine işaret eden Demir, şoyle devam etti; "Şu anda gencliğimiz, 'Z kuşağı' dediğimiz yeni neslimizin ne durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Başka bir dunyada yaşıyorlar. Cocuklarımızı eğitim, kultur, sanat, spor ve ahlak konusunda en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Spor yapan bir nesil aklını kiralamaz, satmaz. Sizler ne kadar gencin gozunu acarsanız, o kadar gencimizi Turk sporuna kazandırarak kotu alışkanlıklardan uzaklaştırabilirsiniz. Hepimiz bu şekilde bakarsak, Mersin olceğinde hayata gecirmeyi duşunduğumuz guzel projelerimiz var ve bu projeleri hep birlikte hayata gecirerek daha guzel işler yapacağımıza inanıyorum."
"Amacımız, Turk sporu ve Turk sporcusunu geliştirmek"
Genclik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 3 yıl once imzalanan işbirliği protokolu ile 'Turkiye Yetenek Taraması ve Spora Yonlendirme Projesi'nin hayata gecirildiğini hatırlatan Demir, "Bir milyon 200 bin 3'uncu sınıf oğrencimiz yetenek taramasına girdi. Kuruluş amacı Turk sporu ve Turk sporcusunu geliştirmek olan Genclik ve Spor Bakanlığımız, bu projeyi 81 ilimizde başlatarak asrın projesini hayata gecirmiştir. Bu yetenek taramasında hedef, taranan 1 milyon 200 bin oğrenci arasından bin yetenekli oğrenciye ulaşmaktı. Sizler de Mersin'de guzel işler yapmışsınız. Hepinizin emeğine sağlık. Bu tur projelerle ilimizin faal sporcu acığını kapatabiliriz" dedi. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı