Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yerli aşının, bugun itibariyle ilk insan uygulaması Erciyes Universitemizde başladı" dedi.
İzmir'de meydana gelen 6.6 buyukluğundeki depremin ardından Ege Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'nde tedavileri devam eden yaralıları ziyaret eden Sağlık Bakanı Koca, hastanede korona virus tedavisi goren depremzede İdil ve CHP Milletvekili Tuncay Ozkan'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Bakan Koca, hastane cıkışında yerli aşı calışmalarının geldiği nokta ile ilgili gelişmeleri paylaştı.

İLK ETAPTA 44 KİŞİYE UYGULANACAK
Yerli korona virus aşısının insanlar uzerinde uygulanma sureci hakkında bilgi veren Bakan Koca, "Yerli acıyla ilgili olarak gecen hafta soylemiştim, bu hafta başlanacağı şeklinde. Faz1 bir dediğimiz insan uygulamaları, bugun itibariyle ilk insan uygulaması Erciyes Universitemizde başladı. Dolayısıyla bundan sonraki surec, Faz1 sayfasında 44 kişiye uygulanabilecek bir safha. Zannediyorum 5 veya 6 haftalık zaman diliminde Faz1 bitmiş olur. Yani bugun, Turkiye'de yerli aşkımızın insan uygulaması ilk defa başlamış oldu bunu soyleyebilirim" dedi.
Acıklamaları sonrasında Bakan Koca'nın yanına gelen bir vatandaş, ameliyat olması gerektiğini ifade ederek Koca'dan yardım istedi. Vatandaşla yakından ilgilenen Koca, gerekli takibin yapılması talimatını verdi.
(Mehmet Barlas - Fadıl Pişkin - Eren Ayhan - Murat Uckac/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı