Samsun'un Vezirkopru ilcesinde 16 yaşındaki 11. sınıf oğrencisi Rabia Yavru, yazdığı 197 sayfalık romanla ilgi odağı oldu.
Kucuk yaştan itibaren kitap okuyan Rabia hayalinin bir gun gercekleşmesi umudu ile bir kitap yazmaya başladı. Hayalinin, yazdığı romanın kitap olarak basılması ve okuyucularla buluşması olduğunu soyledi. 16 yaşındaki yazar adayı Rabia Yavru, Ortadoğu ve Doğu Turkistan'daki zulmun altını cizmek ve farkındalık oluşturmak olduğunu ve romandaki kahramanı Soyi'nin macerasını anlattığını soyledi. Roman yazmaya kucuk yaştan itibaren başladığını ifade eden Rabia Yavru, "İstanbul doğumluyum Samsun Vezirkopru'de yaşıyorum. Kucuk bir yer olduğu icin burada fazla bir imkanım olmadığını duşunuyorum. O yuzden kendi cabamla bir yere gelmek istiyorum. Kucuk yaştan beri gelen bir ilgim var yazı yazmak. İkinci sınıfa giderken bir yazar bu kutuphanede bir kitabımı imzalamıştı ve o gun bende dedim ki, bir gun benimde bir romanım olacak ve okuyucularımın kitaplarını ben de imzalayacağım. İlk olarak şiir yazarak başlamıştım, yazmamın en buyuk nedeni okuduğum romanlardı. O romanlarda bana yazmayı iten bir duygu vardı hep. Okul yarışmalarında kompozisyonlar yazdım. Şiir yazmak beni tatmin etmiyordu, o yuzden roman yazmaya başladım. Roman yazmak bana korkuda veriyordu. Asla sonunu getiremem diye duşunuyordum. Bu romanımı 9. sınıfta yazmaya başladım ve bir yıl gibi bir surede bitirebildim. Kitabım şuanda basıma hazır bitirdiğim icin cok mutluyum. Romanımı okuyacaklar cok beğenecekler buna eminim. Kendi imkanlarım dahilinde romanımı bastıramayacağım icin birilerinin bana sponsor olup kitabımın basılmasını istiyorum" dedi.
16 yaşındaki yazar adayı Rabia Yavru, "Son Yıldız Diriliş" ismini verdiği romanının kitap olarak basılmasını ve kitap severler ile buluşmasını istiyor. Romandaki kahramanı Soyi'nin macerası yaşadığı ilcede şimdiden merak konusu haline geldi. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı