Diyarbakır'da merkez Bağlar Belediyesi tarafından daha once atıl durumda olan ve yenilenen binada, maddi durumu iyi olmayan 212 oğrenci icin universiteye hazırlık kursları ucretsiz veriliyor.
Atıl durumda iken gecen yıl Bağlar Belediye Başkanı Huseyin Beyoğlu'nun talimatıyla yenilenen Ferzad Kemanger Kutuphanesi, cok amaclı eğitim merkezine donuşturuldu.

Maddi imkanı olmadığı icin kurslara gidemeyen 212 oğrenci, belediyenin sunduğu imkanlar ve uzman eğitimciler tarafından universiteye giriş sınavlarına hazırlanıyor.
TYT-AYT kurslarına katılan oğrencileri ziyaret eden Beyoğlu, sohbet ettiği oğrencilere ucretsiz yayın seti dağıttı.
Beyoğlu, belediye başkanı olduktan sonra, 2 yıl once belediyeye ait kullanılmayan binayı elden gecirerek eğitim yerine cevirdiklerini soyledi.
Burada 212 gence universite sınavı icin eğitim verdiklerini aktaran Beyoğlu, butun masrafların belediye tarafından karşılandığını belirtti.
Butun oğrencilere, butun imkanları ucretsiz sunduklarını bildiren Beyoğlu, "Bağlar'daki genclerimize eğitim veriyoruz. Genclerimiz eğitimin sonunda istedikleri yeri kazanarak, devletimize, milletimize yararlı olacaklar. Buradaki genclerimiz, pırıl pırıl inanclı, devletini ve milletini seven genclerdir. Genclerimiz calışıyor ve biz de onlara aksatmadan hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.
Binanın daha once devlete ve millete yararlı olacak şekilde kullanılmadığını anlatan Beyoğlu, genclerin binadan yararlanmalarını sağlamak icin uygun hale getirdiklerini ifade etti.
Beyoğlu, şunları soyledi:
"Gecen yıl 220 oğrencimiz vardı. Yuzde 80'i istedikleri bolumlere yerleşti. Belediyemiz gecen yıl da tum imkanları karşıladı. Gelen oğrencilerimiz cok azimli ve gayretliydi. Yuzde 80 oranında universitelere yerleştirildi. Bu sene de burada eğitim goren oğrenciler, başarı grafiğimizi yukselterek iyi bolumlere yerleşirler. Yeter ki oğrencilerimiz calışsınlar, onların ihtiyac duyduğu ne varsa belediyemizin imkanlarıyla her zaman yanlarındayız."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aziz Aslan