Diyarbakır annelerinin, dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onundeki evlat nobetine Bingol'den gelen bir aile daha katıldı.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi, 430. gununde suruyor.
Bingol'un Solhan ilcesinden oğlu Recep icin oturma eylemine katılan 90 yaşındaki anne Cemile Koşar, Kurtce yaptığı acıklamada, oğlunun 6 yıl once 24 yaşındayken HDP'lilerce kandırılarak dağa goturulduğunu soyledi.
"Evladımı kacırdılar. Oğlumu HDP goturdu. Oğlumu HDP'den istiyorum" ifadelerini kullanan Koşar, 6 yıldır evladını aradığını belirtti.
Koşar, "Yavrum, evine gel. Oğlum halimi goruyorsa vicdana gelsin evine gelsin. Oğlumun nasıl gittiğini bilmiyorum. Evladım secim icin koye geliyordu. Harclığı da yoktu. Koyden harclığını alıp İstanbul'a işe gideceğini soyledi. O ve kardeşi İstanbul'da iş ayarlamışlardı, oraya gideceklerdi. Ne olduysa o secim doneminde oldu. Her yeri aradım, ama bulamadık." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hasan Namlı