Tokat'ta kendisine ait kucuk bir atolyede 300 kilo bornoz parcası ile paspas uretimine başlayan kadın girişimci siparişlere yetişemiyor.
Tokat'ta Alipaşa Mahallesi Gazi Caddesinde evinin karşısında bulunan bir apartmanın zemin katında atolye kuran 4 cocuk annesi Guner Kılıc (59), kadın girişimcilere ornek oluyor. Ege bolgesindeki tekstil fabrikalarından defolu bornoz getirttiren Kılıc, atolyesinde işliyor. Bircok aşamadan gecirilen bornoz parcaları paspasa donuşturuluyor. Uretilen paspaslar cevre il ve ilcelerde alıcı buluyor. Ayda 300 kilo ile başladığı paspas uretimini 3 tona cıkartan Kılıc'ın hedefi ise iş yerini buyuterek istihdama katkı sağlamak.

Ankara'da gordu, atolye actı
Ankara'da gorduğu bir işyerinden esinlenerek atolye kurmaya karar verdiğini ifade eden Kılıc, 8 yıldır evlerinin karşısında actığı atolyesinde calıştığını kaydetti. Eşi ve cocuklarının yardımı ile uretim yapan Kılıc, "Atolyemizde kesim yaparak işledikten sonra paspaslar paketlenerek satışa sunuluyor. Atolyeyi genişletmek istiyorum. Birikimin yok, ancak yetiştirebiliyoruz" dedi. Turk kadının uretken olduğunu ifade eden Kılıc, "18 yaşından buyana ben paramı kendim kazanıyorum. Kocamdan hic para istememişimdir. Kendi paranı kendin kazanınca yere de sağlam basıyorsun. Daha dik yuruyorsun, herkes calışsın. Cepte ne kadar paran varsa o kadar guclu oluyorsun. Calıştıkca hayata daha cok bağlanıyorsun. Hayat guzel, yaşamayı seviyorum. Ben hic yorulmam Turk kadını yorulmaz" diye konuştu.
Emekli Muhsin Kılıc (61) ise eşi ile birlikte calışmaktan dolayı mutlu olduğunu soyledi. Eşinin oldukca azimli ve calışkan olduğunu beliren Kılıc, "Boş gezmeyle bir şey olmuyor. Burada eşimle birlikte calışıyoruz. Karınca kaderince calışıyoruz. Cok şukur geciniyoruz" ifadelerini kullandı. - TOKAT
Kaynak: İhlas Haber Ajansı