Yalova'nın Cınarcık ilcesinde yaşayan iki kardeş yaklaşık dort yıldır yaşadıkları eve cop topluyorlar. Dairelerinden yayılan kotu koku once binayı sonra butun mahalleyi sardı.
Komşularının gelen kotu koku uzerine şikayet ettiği dairede yaşayan Nihal Loker, (77) kardeşi Mehmet Kemal Loker'in (75) evinden bir kamyon dolusu cop cıkarıldı. Yaşadıkları binaya ve mahalleye kotu kokular yayılmaya başlayınca vatandaşlar Cınarcık Belediyesine ihbarda bulundu. İhbar uzerine olay yerine gelen belediye ekipleri ustlerine ozel koruyu kıyafetlerini giyip gaz maskeleriyle binaya girdiler.

Cop evde yaşayan kardeşler, ekiplere kapıyı acmayınca ikna etmek uzere Cınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, Belediye Başkanı Numan Soyer ve Cınarcık İlce Sağlık Muduru Dr. Muhsin Abbasioğlu olay yerine geldi. Uzun uğraşlar sonucunda abla Nihal Loker, kardeşi Mehmet Kemal Loker evden cıkarıldı. Ote yandan evde temizlik calışmaları başlandı.
Aynı apartmanda yaşayan komşuları Kezban Kalkan, evdeki kardeşleri defalarca uyardıklarını ve kendilerine karşı cıktıklarını ve evi temizletmek istemediklerini iddia etti. Komşu Kalkan, "Ben koah hastasıyım, eşim şeker hastası binamızda bobrek nakli olan hastamız var, kucuk bebeği olan var, ne yapacağımızı şaşırdık ben daireme cıkamıyorum. Ağzımı, burnumu kapatıp iki maske ust uste takarak binaya oyle girip cıkıyorum. Bana yazık gunah değil mi? Boyle bir durumda benim sağlığım gidince, bunların faydası olacak mı?" dedi.
Konuyla ilgili acıklamalarda bulunan Cınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, "Bu cople ilgili bize ihbar gelince başkanımızla birlikte ev sakinlerini ikna etmek uzere buraya geldik. Ev sahiplerini ikna ettik. Şu anda da belediye ekiplerimiz evdeki copleri cıkartıyorlar. Temizliklerini yapıyorlar. Gerekli dezenfektan işlemlerini hem dairedeki hem apartmandaki yapılacak. ve o şekilde ev sahipleri tekrar evlerine yerleştirilecek" dedi.
Belediye Başkanı Numan Soyer, "sağ olsun kaymakam bey ve ilce sağlık mudurumuz ile birlikte ikna ettik. Evde bir abla bir de erkek kardeşi var. İnşallah temizliği bitirip sonra kendilerini yerleştireceğiz" dedi. - YALOVA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı