Ordu Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Guler, kenti topyekun uretime geciriyor. Yaz sezonunda verilen destekle, 7 ilcedeki 40 adet serada, toplam 150 tonluk uretim gercekleşen Ordu'da, kışlık sebze yetiştiriciliği icin calışma başlatıldı. Proje kapsamında, 19 ilcenin tamamında, ureticilere 1 milyon adet kışlık sebze fidesi dağıtımı yapılacak.
Ordu'da, ulaşım, altyapı, turizm, ustyapı ve sağlık alanında bircok yatırımı hayata geciren Buyukşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturdu. Ordu Buyukşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Mudurluğu iş birliğinde "Ortu Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında desteklenen 7 ilcedeki 40 adet serada 150 tonluk uretim gercekleşti.
19 ilcede uretim yapılacak
Yaz sezonu urunlerinin hasadının sona ermesinin ardından, vatandaşların uretime olan taleplerinin artmasıyla birlikte Ordu Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Guler'in talimatlarıyla yeni bir calışma başlatıldı. Topyekun bir uretim ağı oluşturmak icin harekete gecen Buyukşehir Belediyesi, 19 ilcede yaşayan vatandaşlara tamamı hibe olmak uzere, toplam 1 milyon adet kışlık sebze fidesi dağıtımı yapmaya hazırlanıyor.
Dağıtımlar 11 Kasım'dan itibaren başlıyor
Ordu Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Guler, ureticilere dağıtılacak fidelerin tamamının hibe şeklinde olacağını soyledi. Başkan Guler, "Hibe fidelerimizin butcesi, Buyukşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak. Sebze fideleri Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığımız ve Proje ortağımız İl Tarım ve Orman Mudurluğunun ilce teşkilatları vasıtasıyla ureticilerimize ulaştırılacak. Marul, Maydonoz, Brokoli ve Karnabahar sebzelerinden oluşan toplam 1 milyon sebze fidesi, 11 Kasım tarihinden itibaren gerek acık arazide, gerekse serada yetiştirilmek uzere ciftcilerimize dağıtılacak" dedi.
Destekler artarak devam edecek
Tarım ve hayvancılığa olan desteklerinin artarak devam edeceğini dile getiren Başkan Guler, sozlerini şoyle surdurdu:
"Daha once de Covid-19 pandemisinin başladığı ilk donemlerde evinden dışarı cıkamayan 65 yaş ustu ile 18 yaş altı vatandaşların evlerine domates fidesi ulaştıran Buyukşehir Belediyemiz, bu sefer topyekun bir uretim atağı başlatıyor. Pandemi ile birlikte onemi cok daha iyi anlaşılan tarımın gelişmesi ve tarımsal uretimin artarak ilimizin ve ulkemizin kalkınmasına katkı sağlanması icin desteklerimiz devam edecek." - ORDU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı