Akdeniz Universitesi oğretim uyeleri tarafından yurutulen 3 proje "TUBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında destek almaya hak kazandı.
"TUBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" 2020 yılı 1.doneminde onerilen 1964 projeden desteklenmeye hak kazanan 213 proje arasında Akdeniz Universitesi Tıp Fakultesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Omer Ozkan, Fen Fakultesi Biyoloji Bolumu Oğretim Uyesi Doc. Dr. Candan Aykurt ve Muhendislik Fakultesi Gıda Muhendisliği Bolumu Doc. Dr. İrfan Turhan'ın yurutuculuğundeki projeler desteklenmeye layık goruldu.

Prof. Dr. Omer Ozkan "Alt ekstremite ampute hastalarında ve replantlarda korteks ve kas reorganizasyonun motor, sensoriyel ve bilişsel olarak cozumlenmesi ve rehabilitasyon odaklı analizi" adlı projesi ile Doc .Dr. Candan Aykurt "Akdeniz Bolgesi'nde Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda fonksiyonel bitki tur ceşitliliğinin hesaplanması, modellenmesi ve haritalanması" projesi ile Doc. Dr. İrfan Turhan, insan sağlığı uzerine koruyucu ve tedavi edici ozelliği bilinen prebiyotik urunlerin uretimi ve kolon kanseri uzerine etkilerini araştıracağı proje ile destek almaya hak kazandı.
Ar-ge calışmalarına ağırlık vererek bilime katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Akdeniz Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ozlenen Ozkan, "Oğretim uyelerimizin bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sağlayacak calışmalarını daha rahat yurutubilmesi icin techizat, laboratuvar gibi araştırma alt yapısı ve diğer her konuda daha fazla destek sağlamak icin calışacağız. Boylelikle oğretim uyelerimiz ulusal ve uluslararası alanda daha fazla ses getiren projelere imza atabilecekler. Onemli calışmalarıyla Tubitak tarafından destek almaya hak kazanan hocalarımızı da tebrik ediyorum"diye konuştu. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı