Depremin ardından tek yurek olan Turkiye'nin farklı bolgelerinden İzmir'e gonderilen koliler, yardım malzemelerinin yanı sıra hayırseverlerin duygu dolu mesajlarını da taşıdı.
Depremin vurduğu Bayraklı ilcesindeki Zeki Muren Parkı'na da yuzlerce cadır kuruldu.
Rızabey ve Emrah Apartmanı yakınındaki coğu ağır hasarlı apartman sakinlerinin konakladığı bu cadırlarda yardım gonulluleri ihtiyacları karşılamak icin seferber oluyor.
Başta gıda ve ısınma olmak uzere cadırda kalanlara her turlu yardımın organizasyonu ise park icindeki basketbol sahasından yapılıyor.
Turkiye'nin 50 ilinden, coğunluğu kargo ile gonderilen yardım kolilerinden cıkan bazı mektuplar ise okuyanları duygulandırıyor.
Organizasyonun onculerinden emekli polis memuru Engin Kılınckaya, AA muhabirine yaptığı acıklamada, depremin hemen ardından yardımları koordine etmek icin 5 arkadaşıyla işe koyulduklarını soyledi.
Kapalı basketbol sahasını lojistik us olarak kullandıklarını anlatan Kılınckaya, depremzedeler icin gonderilen gıda, konfeksiyon, ayakkabı, ilac, cocuk bezi ve cok sayıda malzemeyi burada kategorize ettiklerini anlattı.
Kılınckaya, yapılan organizasyonun halk hareketine donduğune dikkati cekerek, "Burası yardım toplama merkezi gibi oldu. Turkiye'nin her bolgesinden kargolar geliyor. Bu birlik ve beraberlikle zor gunleri atlatacağımıza inanıyorum." dedi.
"Sut kokulu kuzular"
Kolilerin bazılarında yardımseverlerin duygularını kaleme aldığı mektupların yer aldığına işaret eden Kılınckaya, bunlardan bir oğretmenin yazdığını gozyaşları icinde okudu:
"Sut kokulu kuzular, yaşadıklarınız kolay değil. Şu an nefes alabiliyorsanız bunu da atlatırsınız. Maaşını alan oğretmen ablaların, abilerin ve temizlik gorevlisi teyzelerinizin topladıkları sizler icin. Ada da sizler icin kumbarasını boşalttı. Ayağınıza taş değmesin kuzularım. Oynadıkca, yedikce, giyindikce sizi sevdiğimizi ve duacınız olduğumuzu unutmayın. Maral Ada'nın annesi."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdullah Doğan