Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar, Yeşilyurt'ta hayata gecen yatırımlar ve insan odaklı sosyal sorumluluk projelerinin başarıyla uygulanmasında buyuk emek sarf eden mahalle muhtarlarını, Gedik Tepesinde yapımı tamamlanan oba cadırında ağırlayarak, başarılı calışmalarından dolayı tebrik etti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gulenc'in de katıldığı programda, Muhtar Dernekleri Başkanları ve Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelip, Yeşilyurt icin fikir alış verişinde bulundu.
Mahalle muhtarlarının gayretli ve ozverili calışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar, "Bir zamanlar atıl vaziyetteyken hayata gecirdiğimiz Gedik Sosyal Tesisleri, Gedik Kultur Merkezi, Namazgah alanı ve park alanlarıyla farklı bir huviyete kavuşturduğumuz Gedik Tepesinde yapımını tamamladığımız Oba Cadırımızda muhtarlarımızla bir araya gelip, sohbet etmekten, fikir alış verişinde bulunmaktan buyuk bir onur duymaktayız" diye konuştu.

"Gayretli calışmalarınızı takdirle karşılıyoruz"
Mahalle Muhtarlarını her zaman yol arkadaşları olarak gorduklerini hatırlatan Başkan Cınar, "Yeşilyurt eğer bugun her alanda gelişip buyuduyse, gerek fiziksel gerekse de sosyal, kulturel, eğitim, tarım, kentsel donuşum ve sportif alanlarda yakaladığımız değişim vizyonumuz da muhtarlarımızın cok buyuk rolu ve emeği vardır. Muhtarlarımızla birlikte yol yurumekten, ulkemize, şehrimize ve ilcemize hizmet etmekten mutluluk duymaktayız. Muhtarlarımızla aramızda kurduğumuz sağlam diyalog neticesinde guzel hizmetlerimizi sayısını inşallah artıracağız. Calışmalarımız sırasında bizleri doğru yonlendiren, oneri ve tespitleriyle yatırımlarımızın daha faydalı olmasını muhtarlarımızla surekli bir aradayız, gonul gonuleyiz, bu tur guzel buluşmalardan cok guzel sonuclar elde ediyoruz. Muhtarlık Mudurluğunu bolgemizde ilk kuran yerel yonetim olarak ilk gunku heyecanımızı ve enerjik halimizi muhafaza ediyoruz. Şehrimizin ve ilcemizin sorunlarının tespit edilip, doğru cozum metotlarıyla giderilmesi noktasında ortaya koyduğumuz bu birliktelik tablomuzdan bizler mutlu oluyoruz, bu dayanışma ruhumuz inşallah daha guzel hizmetlerin yine kapısını aralayacaktır. Ulaşım ağımızın daha akıcı hale gelmesinden yeni imar yollarını acmaya, tarihi kimliğimizin muhafaza edilip korunmasından tarımsal hizmetlere, sosyal yardımlardan cevre hizmetlerine, temizlikten sportif hizmetlere, kaldırım yenilemeden park ve bahce işlerine kadar cok farklı alanlarda calışırken, siz değerli muhtarlarımızın deneyimlerden surekli istifade ediyoruz, calışmalarımıza verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkur ediyorum. 31 Mart 2019 secimlerinde vaat ettiğimiz 45 projemizden 30'un uzerindeki bugun itibariyle gerceğe donuşturduk, bu başarılı surecte muhtarlarımızın cok buyuk desteğini gorduk. Depremler, pandemi salgını ve dunya genelindeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle cok zor bir surecten gecmekteyiz ancak tum bunlara rağmen bizler calışmaya, yeni projeler uretmeye, hızımı kesmeden kentimizin ve ilcemizin gelişimine katkı sunacak yatırımları gerceğe donuşturmeye hep birlikte devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"Muhtarlarımıza hizmetlerinde başarılar diliyorum"
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar'a misafirperverliği icin teşekkurlerini sunan Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gulenc ise "Oba Cadırında hem bizleri hem de değerli muhtarlarımızı ağırlayarak guzel bir buluşmaya ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız ve ekiplerine teşekkurlerimi sunuyorum. Belediyemiz gercekten cok guzel hizmetlerin altına imza atıyor. Başkanımız ve ekipleri bu anlamda buyuk bir ozveriyle calışıyorlar, daha guzel hizmetler yapacaklarına yurekten inanıyoruz. Belediyemiz ve Muhtarlarımızla birlikte Yeşilyurt'umuzda cok guzel bir yonetim mekanizması olduğunu memnuniyetle gormekteyiz. Muhtarlarımızın gerek Kaymakamlığımız gerekse de Belediyemizle olan guzel iletişimleri ve calışma yontemleri takdir şayandır. Son donemlerde Malatya'da yaşanan depremler ve halen devam eden pandemi salgını gibi olağanustu surecte fedakarca gorevini yerine getiren muhtarlarımızı tebrik ediyorum ve calışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.
"Başkanımızın ve ekiplerinin hizmetlerinden memnunuz"
Toplantıya katılan Muhtar Dernek Başkanları ve Mahalle Muhtarları da, Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduklarını ifade edip, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gulenc ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar'a teşekkurlerini sundular. Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşleri Mudurluğu tarafından hazırlanan hediye paketleri, muhtarlara takdim edildi.
Oldukca samimi ve guzel bir atmosferde gecen programa Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gulenc, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar, Yeşilyurt İlce Jandarma Komutan Vekili Cem Canaklı, İlce Emniyet Muduru Cengiz Gultekin, Turkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkan Vekili Huseyin Başıbuyuk, Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Suleyman Şahbaz, Battalgazi Muhtarlar Dernek Başkanı Abdulvahap Ortac, Koy ve Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Aliseydi Yucekaya ve Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Alaattin Akdaş'ın yanı sıra mahalle muhtarları katıldı. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı