'Yılın Sporcusu Odulleri'nde Altınyıldız Classics Ozel Odulu'nun sahibi Dunya jimnastik şampiyonumuz İbrahim Colak oldu.
Turkiye'nin farklı branşlarda sporcuların odullendirildiği toren tum dunyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle seyircisiz olarak 4 Kasım Carşamba akşamı gercekleşti.
Sunuculuğunu Cem Davran'ın ustlendiği, torende Altınyıldız Classics Ozel Odulu'nun sahibi Dunya jimnastik şampiyonumuz İbrahim Colak oldu.
İbrahim Colak, odulunu, BR Mağazacılık Yonetim Kurulu Uyesi Enis Habif'in elinden aldı. Enis Habif, "Pandeminin getirdiği zorlu koşullar ile mucadele ederken İzmir'de yaşadığımız deprem hepimizi cok uzdu. Ben buradan yaşamını kaybedenlere rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Ne yaşarsak yaşayalım galiba insan olmanın en guzel taraflarından biri ayakta duracak sebepler bulabilmekten geciyor. İcinden gectiğimiz bu olağanustu gunlerde bize nefes olan genc bir sporcu var aramızda; calışkan, hırslı, başarıyı hayatının odağına almış yılmayan, jimnastiğe yeni bir hareket getirecek kadar yaptığı işe hakim muthiş bir yetenek. Etkilenmemek mumkun değil. Bugun burada Altınyıldız Classics olarak başta basketbol milli takımlarımız olmak uzere bircok sponsorlukla Turk sporunu hep desteklediğimiz ve destekleyeceğimiz icin İzmirli olduğum ve bu odulu bir ilke imza atan İzmirli bir gence vereceğim icin anlatılmaz bir gurur icerisindeyim. Sevgili İbrahim Colak, sonuna kadar bu odulu haketti. İbrahim Colak, jimnastikte halkına en gurur veren isimlerinden biri artık" dedi.
İbrahim Colak da "Oncelikle burada olmaktan cok mutluyum ve cok da heyecanlıyım Altınyıldız Classics ailesine beni bu odule layık gordukleri icin cok teşekkur ediyorum. Gercekten benim icin buyuk bir onur. Aynı zamanda İzmirli olarak deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ben de o anda o depremi yaşadım ve o an aklınıza hicbir şey gelmiyor ve yaşamayı istiyorsunuz, korkuyu hissediyorsunuz. İnşallah bunu bir daha yaşamayız. Cok zor bir durum ama aynı zamanda bu deprem bir şeyi bir kere daha hatırlattı. Umudumuzu ne olursa olsun hic kaybetmememiz gerektiğini Enkaz altından cıkan kucuk kardeşlerimin de inşallah bir an once iyi olmalarını istiyorum. Onlar adına da cok mutluyum, bu hicbir şeyin imkansız olmadığını bir kez daha gosteriyor aslında" diyerek şoyle devam etti:
"Ben jimnastiği 20 yıldır yapıyorum ve bir cok madalya kazanmış olabilirim bircok odul kazanmış olabilirim ama hicbir zaman bencil olmamak gerekiyor. Burada huzurlarınızda 20 yıldır benimle beraber bu yolda ilerleyen antrenorum Yılmaz Goktekin'e de cok teşekkur etmek istiyorum o da şu anda burada ve onunla beraber olduğum icin de kendimi daha iyi hissediyorum. Acıkcası onumuzde buyuk hedeflerimiz var. Bu başarıları elde etmek icin her şeyden onemlisi cok calışmak gerekiyor, hicbir zaman pes etmemek gerekiyor, bircok fedakarlık yapmamız gerekiyor ben de bunları yaptığıma inanıyorum. Daha da iyisi olması icin bunları yapmaya devam edeceğim. Başarı elde ettikten sonra da uzerinize ayrıca bircok sorumluluk yukleniyor. En onemlisi de kucuklerimize en iyi şekilde ornek olmamız gerekiyor cunku başarı elde ettikten sonra onlar sizi daha cok takip ediyor ve sizin her şeyinizi ornek almaya başlıyorlar. Bu yuzden giydiğim kıyafete yediğim yemeğe, sosyal medyadaki paylaşımıma kadar her şeye cok dikkat ediyorum ki onlara yanlış ornek olmayayım. Cunku onlar bizim geleceğimiz." - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı