Van'da telefon tamirciliği yapan Şahabettin Ozcelik, 20 yılda biriktirdiği bin cep telefonuyla koleksiyon oluşturdu.
Hakkari'nin Yuksekova ilcesinden 4 yıl once ailesiyle Van'a goc eden Ozcelik, kent merkezindeki iş yerinde cep telefonu tamirciliği yapıyor.
Cep telefonlarına olan ilgisiyle dikkati ceken Ozcelik, 20 yıl once başladığı mesleğinde eskiyen modelleri biriktirerek kendi koleksiyonunu oluşturmaya karar verdi.

Bu sure icinde Ozcelik'in farklı modellerde biriktirdiği yaklaşık 1700 cep telefondan 700'unu evine giren hırsızlar caldı.
Kalan cep telefonlarını evinin bir odasında sergileyen Ozcelik, uretildiği donemlerde binlercesi satılan telefonlara ozenle bakıyor.
"Telefonların hepsi calışıyor"
Ozcelik, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 20 yıl once telefonlara olan ilgisi nedeniyle mesleğe başladığını ve o gunden bu yana cep telefonlarının eskiyen modelleri biriktirdiğini soyledi.
Surekli yeni telefon modellerinin geliştirilmesi nedeniyle eskiyen modellerin uretilmediğini belirten Ozcelik, şoyle konuştu:
"Bir zaman sonra insanların bu telefonları arayıp bulamayacağını duşunerek koleksiyon oluşturmaya karar verdim. Yeni aldığım ve tamir ettiğim telefonlarım var. Bunları evimde saklıyorum. Telefonların hepsi calışır durumda. Bataryaları da duruyor. Elimde 1700 telefon vardı. 2 yıl once evime hırsızlar girdi ve koleksiyonumdan benim icin cok değerli olan 700 tanesini caldılar."
Koleksiyonunda 1000 telefonun kaldığını anlatan Ozcelik, "Telefonların hepsi cok nadir ve değerli. Daha once ceşitli tekliflerde bulundular ancak koleksiyonumu vermedim. Evimin bir odasını ozel olarak telefonlar icin tahsis ettim. Zaman zaman bakmakta zorlanıyorum. İnşallah benden sonra başka bir koleksiyonsever bunların talibi olur ve gelecek nesillere taşır." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yılmaz Kazandıoğlu