Super Lig'de 8 Kasım Pazar gunu Yeni Malatyaspor'a konuk olacak Yukatel Denizlispor'un oyuncuları Recep Niyaz ve Oğuz Yılmaz, bu zorlu deplasmandan galibiyetle donmeyi hedefliyor.
AA muhabirine acıklamada bulunan yeşil-siyahlı futbolculardan Recep Niyaz, 3 yıldır hucum hattında gorev yaptığını ve taraftarların tum eleştirilerine acık olduğunu belirtti.
Bu yıl daha kısır bir donem gecirdiğini aktaran Recep, "Takıma katkı sağlayamadığım zaman eleştirinin olması normal. Futbol bir nevi istatistik oyunu. Tabela da sizin icin olumlu bir sonuc gostermiyorsa, eleştiri gayet normal. Ancak takım olarak genel bir sıkıntımız var. Genclerbirliği macı haricinde cok fazla net pozisyonumuz olan bir musabaka yok. Bu konudaki sıkıntılarımızı cozmeye calışıyoruz. Bunun icin de elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezonun uzun bir maraton olacağına dikkati ceken yeşil-siyahlı oyuncu, "Gecen sene cok kotu bir donem gecirdik. Kume duşmemize karşın bir şekilde ligde kaldık. Bu sene de kotu başladık ve bunu duzeltmek icin cok fazla zamanımız var. Ne kadar erken toparlarsak bizim icin iyi o kadar olur. İlerleyen zamanlarda takıma skor anlamında katkı vermek istiyorum." diye konuştu.
Bay gecilen haftaların kotu giden takımlar icin artı yonde bir donuş şansı olduğunu anlatan Recep Niyaz, şu goruşlerini aktardı:
"Eksiklerimizi bu arada gidermeye calışıyoruz. Hakikaten iyi calışıyoruz. İyi bir takıma ve kaliteli oyunculara sahibiz. Tek eksiğimiz bu birlikteliği biraz daha iyi şekilde sağlayabilmek. Yeni Malatyaspor macına cok iyi hazırlanıyoruz ve oradan alacağımız puan yada puanlarla inşallah yolumuza devam etmek istiyoruz. Anadolu takımları icin ligde kalmak başarıdır. Bundan sonraki surecte ligi yukarıda bitirmek bir sonraki hedeftir diye duşunuyorum. Hedefimiz bir an once toparlanmak. Daha sonra var gucumuzle yukarılara tırmanacağız. Adım adım gidilirse daha gercekci bir hedefimizin olacağına inanıyorum."
Oğuz: "Tek amacımız Malatya'dan 3 puanla donmek"
Denizlispor'un savunma oyuncusu Oğuz Yılmaz, kendilerini maca hazır hale getirmek icin takım arkadaşlarıyla iyi bir şekilde calıştıklarını soyledi.
Bu hafta cok yorulduklarını anlatan Oğuz, "Sağ olsun hocalarımız bizi yordu. Tek amacımız Malatya'dan 3 puanla donmek. Hedefimiz bu. Son haftalarda iyiye giden bir futbolumuz var. Gol anlamında da pozisyonlara girebiliyoruz artık." acıklamasını yaptı.
Oğuz Yılmaz, takıma yeni gelen oyuncuların cok olduğuna ve uyum surecini aşmaya calıştıklarına dikkati cekerek, "Onemli isimler de katıldı defans bolgesine. Aramızdaki rekabetin cok olumlu olacağını duşunuyorum. Oynayan kim olursa olsun bu takım icin en iyisini yapacağını biliyorum. Benim icin de cok iyi oldu rekabet ortamı. Gelen yeni oyunculardan kendimi geliştirmek ve daha iyi yerlere gelebilmek adına guzel şeyler oğreniyorum." şeklinde konuştu.
Ligde cok macın olduğunu ve kendisine de şans geleceğini duşunduğunu aktaran oyuncu, sozlerini şoyle tamamladı:
"Kendimi her zaman oynamaya hazır tutuyorum. İnşallah bu sezon iyi gececek. Onceliğimiz Denizlispor'un daha iyi yerlere gelmesi. Usttekilerle pek bir puan farkı yok ama aşağılarda 20. sırada gozukuyoruz. İlk once takımımızı ust sıralara cıkarmak icin uğraşacağız. Oncelik Denizlispor'un başarısı. Sezon sonunda kendi onume bakabilirim. Kulubumle konuşurum. Ben Denizlispor'da cok mutluyum. Burada devam edeceğim. Boyle gozukuyor."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sebahatdin Zeyrek