Aksaray'dan 3 bucuk aylık tarım işi ve kalacak yer temini vaadi ile calışmak uzere Antalya'ya gelen 11 kişilik aile, paralarını alamayıp ev de bulamayınca kentin işlek bir caddesinde bulunan parka cadır kurdu. 3 yaşındaki bir kız cocuğunun da bulunduğu aile banyo ihtiyacını denizde karşılarken, yemeklerini ise ateşin uzerinde yapıyor.
Aksaray'da yaşayan ve mevsimlik işci olarak calışan Boran Şahin (39), bir sure once internette Antalya'da tarım işi ile ilgili bir ilan gordu. İlan sahibiyle iletişim kuran Şahin, 3 bucuk ay surecek iş ve kalacak yer temini vaadi ile aile uyelerini de alarak minibusuyle Antalya'ya geldi. Dudenbaşı Mahallesi Yeni Hal Caddesi'ne cadır kuran 11 kişilik Şahin ailesi, kendilerine iş imkanı sunan kişinin aracılığıyla nar topladı, nar kasaları taşıdı ve ceşitli fabrikalarda calıştı. 24 Ekim'den 28 Ekim'e kadar iddialara konu olan kişinin işinde calışan aile, biriken 3 bin 700 TL'lik ucreti alamadı. Kalacak yer ve iş umidiyle Antalya'ya gelen aile, 13 gundur cadırda kalıyor.
3 yaşındaki kız cocuğunun da bulunduğu aile, banyo icin 2 gunde bir Lara Plajı'na giderken, tuvalet ihtiyacı icin de bazı komşuların evini ve benzin istasyonlarının lavabolarını kullanıyor. Yemeklerini yapmak ve cay demlemek icin ateş yakan aile, uyumak icin ise cimlerin uzerine kurdukları cadırı ve minibuslerini kullanıyor.
"Bize 'gelin, evi tuttuk' dedi"
İnternette iş ararken S.G. isimli kişinin ilanını gorduğunu anlatan Boran Şahin, "Kendisini aradık. 'Gelin, evinizi tuttuk. Rahatınıza bakın. 3 bucuk aylık bir iş var. Antalya Hal merkezine gelin ve beni arayın' dedi. Biz Antalya'ya geldik. Buraya cavuş denilen birisi geldi. Bizde bununla calıştık. Once bizi 50 TL, 100 TL vererek yemlediler. Bu paraları da kahvaltı yapmamız icin verdiler. Toplamda 250 TL harclık aldık. Akşam 18.00'a kadar calıştık. O taşıdığımız kasaları, kestiğimiz narları gercekten bir gorun isterim. Başkasına yevmiyeyi bin TL verse yapmaz. Ama ekmek davası, katlanmak zorundaydık. İş para gunune gelince bizi oyaladı. Konum atıyor, olduğu yere gidiyoruz paramızı vermiyor" dedi.
"Banyomuzu Lara'da yapıyoruz"
Bir an once S.G.'nin yakalanmasını isteyen Şahin, "Paramızı almak istiyoruz. Cocuklar kotu durumda. Bu bizim yaşantımız değil ama bir an icin boyle olduk. Gece burada ne olacağı mechul. Alkollusu mu, madde bağımlısı mı gelir belli değil. Lara denizinde banyomuzu orada yapıyoruz. Komşuların bazen lavabosunu kullanıyoruz. Cocuklar bazen ellerini, yuzlerini yıkamak icin petrol istasyonuna gidiyor. Yemeğimizi ateşte yapıyoruz, ısınma işlemini ise yapamıyoruz. Akşam soğuk oluyor. Yağmur yağdığında cadıra siper olmaya calışıyoruz. Hepimiz icin zor. Bir yandan paramızı alabilseydik boş ev tutacaktık. Evin luksune, viranesine bakmıyoruz bulup icine girmek ve calışmaya devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Boran Şahin, komşuların aracılığıyla bazı gunler yevmiyeli işlere gittiklerini belirterek, yine de duzenli bir iş aradıklarını soyledi. S.G.'nin cezalandırılmasını talep eden Şahin, "Antalya'ya ilk defa geldim, başıma da ilk defa boyle bir olay geldi. 'Antalya'da medeni insanlar vardır, insan severdir' dedim. 'Kulturlu insanlardır, fakirin halinden anlarlar' dedim. Tabiki bunu genel anlamda konuşmuyorum. Dolandırıcılık yapan insanlar icin bunu diyorum. Hayal kırıklığına uğradım. Coluk cocuk hepimiz mağdur olduk" diye konuştu. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı