Zaman zaman yaptığı acıklamalarla gundeme oturan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, yine gundemi sarsacak bazı acıklamalarda bulundu. Uzaktan eğitim surecinde EBA sisteminde yaşanan cokmelerle ilgili acıklamalarda bulunan Bakan Selcuk, buna neden olan şeyin bilgisayar korsanları değil, oğrenciler olduğunu soyledi. Yani Selcuk'a gore EBA'ya yonelik siber saldırı falan olmadı.
2021 yılı TBMM Plan ve Butce Komisyonu kapsamında konuşan Ziya Selcuk, milletvekillerinin yonelttiği soruları yanıtladı. Bu sorulardan bir tanesi de tahmin edilebileceği uzere uzaktan eğitim sistemi EBA'da yaşanan sorunlardı. Bakan Ziya Selcuk, yaşanan sorunların akıllara doğrudan siber saldırıları getirdiğini ancak gerceğin boyle olmadığını dile getirerek, yaşanan sorunların yoğunluk kaynaklı olduğunu soyledi.
[h=2]"Bir saldırı var. HÂlbuki bizim cocuklar bunlar, yani saldırı falan yok. Onlar derse girmeye calışıyorlar."[/h]
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, konuyla ilgili acıklamalarında bir saldırının gercekten de olduğunu ancak bunu yapanların oğrenciler olduğunu soyledi. Yani bakana gore saldırı yoktu ve oğrenciler sadece, derse girmeye calışıyorlardı. Bu cumlelerinden sonra EBA'da yine boyle sorunların yaşanabileceğini soyleyen Ziya Selcuk, son verilere goreyse herhangi bir cokme durumunun yaşanmayacağını beklediklerini ifade etti.
Bakan Selcuk, EBA'nın coktuğu gunlerde yaptığı acıklamalarda WhatsApp ve Twitter'ın da coktuğunu, bunun normal olduğunu soylemişti. Son acıklamalarında yine aynı şeye değinen Selcuk, bu tur şeylerin bundan sonra da yaşanabileceğini ifade ediyor. Milli Eğitim Bakanı ayrıca EBA'daki kesintinin sadece bir kereliğine mahsus olduğunu, bu kesintinin de dort saat kadar surduğunu soyledi.

Bakan Selcuk'un konuyla ilgili acıklamaları şu şekilde:
EBA’nın dort saatliğine ‘login’ suresi iki saniyeden 30 saniyeye cıktı. Dort saat bu surdu ve buna ‘Coktu’ denildi. Bu dort saat icerisinde neden coktuğuyle ilgili ki -tırnak icinde- neden yavaşladığıyla ilgili yaptığımız calışmalar şunu gosteriyor: İki tane uluslararası siber saldırı var, bunu dışında butun oğrencilerin hemen donemin başında aniden sisteme girmesi ‘Bir siber saldırı var’ duşuncesi oluşturmuş ve bizim Telekom hizmetleriyle ilgili bir sınırlama getirilmiş yani ‘Bir saldırı var.’ HÂlbuki bizim cocuklar bunlar yani saldırı falan yok, onlar derse girmeye calışıyorlar. Sonra bu anlaşıldığında derhÂl acıldı ilgili ‘server’ ve altyapılar normale dondu.