Trabzon'un Ortahisar ilcesinde hayata gecirilen 'Millet Bahcesi'nde calışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Cevre ve Şehircilik Bakanlığı, Trabzon Buyukşehir Belediyesi ile TOKİ iş birliğiyle yapımı devam eden ve Huseyin Avni Aker Stadyumu'nun olduğu alanın cehresini değiştirecek 'Millet Bahcesi'nde calışmalar tum hızıyla suruyor. Toplam 66 bin 472 metrekare alanda yapımı gercekleştirilen Millet Bahcesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Trabzon'un vizyon projeleri arasında yer alan Millet Bahcesi'nde; 1 adet 1.012 seyirci kapasiteli tribun, 1 adet gosteri havuzu, 1 adet restoran, 1 adet millet kıraathanesi, 1 adet guvenlik muştemilatı, 1 adet su deposu, 205 araclık kapalı ve 94 araclık acık otopark bulunacak. Ayrıca 2 adet cocuk oyun alanı, 1 adet egzersiz alanı, bisiklet, koşu ve yaya yolları, 29 bin 719 metrekare cim alan, 6 bin 125 metrekare etkinlik alanı, bin 768 metre yuruyuş yolu, 270 metre bisiklet yolu, 326 metre koşu yolu yer alacak. Calışmalar kapsamında 1016 adet ağac ile 7 bin 432 calı ve yer ortucu bitki dikimi gercekleştirilecek.
"Cok onemli bir proje"
Millet Bahcesi calışmalarında gelinen noktayla ilgili acıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, "Ortahisar Millet Bahcesi, Trabzon'umuz icin bir prestij projesi. Avni Aker Stadyumu'nun olduğu alan, şehrimizin cok onemli bir merkezi. Bir şekilde herkesin hatıralarında olan bir yer. Bu nedenle Trabzon Millet Bahcesi'nin diğer millet bahcelerinden farklı olarak biraz daha spor temalı olmasını istedik ve calışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Cunku Trabzon bir spor şehri ve bu bolge uzun yıllar bir spor alanı olarak kullanılmış. Onun icin buraya yaptığımız saha ile etrafındaki yurume ve koşu parkurları, amacımıza hizmet edecek" dedi.
"Trabzon'a buz pateni ve kaykay pisti kazandıracağız"
Buyukşehir Belediyesi olarak Millet Bahcesi projesine ilaveler yaptıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, "Projede otopark yoktu, ozel gayretlerimizle proje icerisine kapalı otopark koyduk. Biz buranın yaşayan bir park olmasını cok arzu ediyoruz. Bu nedenle Trabzon'da hic olmayan buz pateni pisti ilave etmek istedik. Yapımını biz gercekleştiriyoruz. 400 metrekare alanda sentetik buz pateni pisti de proje ile birlikte tamamlanmış olacak. Yine 650 metrekare alanda 1 canak ve 6 adet rampadan oluşan kaykay pisti yapacağız" ifadelerini kullandı.
"Cumhurbaşkanımıza ve bakanımıza teşekkur ediyorum"
Yapılması planlanan Millet Bahcesi 2'nci etap calışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Zorluoğlu, "2'nci etap icin Orman İşletme Mudurluğu lojmanlarının bulunduğu alan ile ilgili TOKİ ve Orman Genel Mudurluğu arasında bir protokol yapıldı. Orada bulunan lojmanların yıkılması sonrası Millet Bahcesi'nin 2'nci etabını inşallah başlatacağız. Kamulaştırma calışmaları ile ilgili İnonu Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarımızla bizzat goruşme gercekleştirdim. Sayın Cevre ve Şehircilik Bakanımıza iletmek uzere taleplerini dinledim. İnşallah Trabzon'umuz icin ortak bir noktada buluşacağımıza inanıyorum. Boylesine onemli bir projeyi şehrimize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cevre ve Şehircilik Bakanımıza yurekten teşekkur ediyorum. Millet Bahcesi'nin hızlı bir şekilde yapılmasında emeği gecen tum teknik arkadaşlarımıza, işcilerimize ve değerli TOKİ Başkanımıza da teşekkurlerimi iletiyorum" diye konuştu. - TRABZON
Kaynak: İhlas Haber Ajansı