Forumdaşlar oncelikle bu konuyu daha sık ve surekli işlemekte fayda goruyorum.

Kadına şiddet olayın da şu pencereden bakacağım artık olaya.

Bu şiddet olaylarında kadınlarında hem cinslerine şu hususta kotuluk ettiklerini duşunuyorum.

Erkek cocuk doğum yapan kadınlar kendilerini sorumlu hissetmiyorlar ya da toplum olarak o yone itiliyorlar neden mi boyle duşunuyorum sebeplerini sıralayayım.

-Erkek evladı olan Anneler cocuklarını mutfağa sokmuyorlar.

-Camaşır işi yaptırmamaya ozen gosteriyorlar.

-Kız cocuklarından daha uzak mesafelerde oynamasına ve etkinlik yapmaya izin verebiliyorlar.

-Kendi uzerini bile kusursuz giymelerine ilkokul bitene kadar Anne desteği sağlamaları.

-Kızlar ile iletişim nasıl kurulur onlar narin ve naifdir davranışlarında dikkat et diyen Anne de gormedim.

Kısacası ornekler cok sacma bile olsa bir anne adayı erkek evladı olunca bir kural ya da plan icersinde sadece okumasını ve meslek sahibi olmasını gorev edinirken kız cocukları olduklarında kısıtlama,gozetleme ve surekli uzerine duşme modunda annelik yapıyorlar.Halbu ki Erkek evlatlarını da mutfak işlerine alıştırınız.Kendi yemeklerini yapsınlar.Kendi camaşır işlerini halletsinler ve en onemlisi kadınların neler yaptıklarını ve onlarla nasıl iletişim kurması gerektiğini kucuk yaşta oğrenmeleri gerekmektedir.

Erkek oldu diye sevinip boburlenmek yerine kız cocuk oldu diyip surat asmak yerine kaliteli bireyler yetiştirmek yine bizlerin gorevidir.

Kendimden ornek vereyim Annem bile bu konuda sucludur.2 erkek kardeşiz mutfağa girince ne yapacağımızı bilmiyoruz.Camaşır işi desen yıllardır yapmadığımız icin bize cok uzak ve sinir bozucu mesele onu gectim kızlarla nasıl iletişim kurulur konusunda bir kez bile konuşma yaptığımızı hatırlamam sadece tek dediği tanımadığınız kızlara laf atmayın derdi tek bu Ha gidip şiddet eğilimli olmadık elbette ama bu konuda kadına bakış acımızı kendimiz geliştirsek bile Annemizin bize kucukten vereceği eğitim bizi daha donanımsal yapabilirdi.

Ha şimdi mutfak,camaşır ile ne alaka şiddet diyenlerde olabilir.Anne ilk once bunlar ile erkek cocuklarını donatırsa eşine karşıda bu sorumlukluk ile yardımcı olacaktır.Sizde etrafınızda ki evliliklere bakarsanız coğu birliktelikler erkeklerin bu konularda eğitilmemiş olduğundan kavga cıkar ve buyur gider şiddete donuşur.Donanımlı bir erkek ile kadının yardımlaşmasından kavga cıkmaz ben oyle inanıyorum.Erkek kadın işlerini yapsın demiyorum bakın dikkatinizi cekerim.Yardım alan bir kadın asla erkeğine ruh yorgunluğu vermez aksine daha cok mutlu olur.

Konuyu dağıtmadan anne olanlar ya da anne olacaklar varsa erkek evladınız olursa onları eğitin ve eğittiğiniz erkek evlatlar eşlerine yardımcı olsun.Yardımcı olabilsin ki bu kotuluk dediğim olayı hem cinslerinize yine kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa bizler mi yapıyoruz anlayalım

Uzun oldu ama okuyan icin tesekkur ederim.

Konu her fikre acıktır dinlerim konuşabiliriz de yeter ki daha kaliteli toplum icin konuşalım.

Sevgiler.