ESKİŞEHİR'de 5 yıl once eşini kaybeden ve tek başına yaşayan emekli imam Mehmet Akkoyun (86), hastanedeki 14 gunluk tedavisinin ardından koronavirusu yenerek taburcu oldu. Evinde istirahat eden Akkoyun, herhangi bir kronik rahatsızlığı olmadığını ve koronavirusu iyi bir tedavi sureciyle atlattığını ifade ederek, "Hastanede tedavim cok rahat gecti. Şimdi sağlığım cok iyi, eskiden camiye giderdim, şimdi kalabalık olduğu icin gitmiyorum. Vatandaşlar sağlık kurallarına aynen uymalı. Cenaze gibi nişan gibi kalabalık torenlere gitmesinler" dedi.
Tepebaşı ilcesine bağlı Şirintepe Mahallesi'nde oturan emekli imam Mehmet Akkoyun, 2 hafta once rahatsızlanınca 112 Acil sağlık servisini arayıp, yardım istedi. Ambulansla Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne goturulen Akkoyun'un Covid-19 testi pozitif cıktı. Hastanenin pandemi servisinde 14 gun boyunca tedavi goren Akkoyun, koronavirusu yenerek taburcu oldu. Evinde istirahat eden Mehmet Akkoyun, cok iyi bir tedavi sureci gecirdiğini soyledi. Kronik rahatsızlığı olmadığını ve kendisini cok iyi hissettiğini anlatan Akkoyun, "Yalnız yaşıyorum, eşimi 5 yıl once kaybettim. 14 gun Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi gordum, taburcu olalı 2 gun oldu. Kendimde bir halsizlik hissettim, 112 Acil'i aradım. Beni ambulansla hastaneye goturduler. Hastaneye varır varmaz tedaviye aldılar. 10 şişe serum taktılar doktor kontrolunde. Yanımda torunum refakatci kaldı. Bana cok faydası oldu. Hastalığı cok rahat gecirdim. Vucudumda hicbir ağrı, sızı hissetmedim. Hastanedeki gunlerimi sanki eski halimdeymişim gibi gecirdim. Moralim yerinde, hafızam yerinde. Ne yapacağımı gayet iyi biliyorum. Cok şukur iyiyim. Şimdi evdeyim, belediye eve yemeğimi getiriyor" dedi.
'HASTALIĞI ATLATAMAYACAĞIMI HİC DUŞUNMEDİM'Koronavirus tedbirlerine herkesin paniğe kapılmadan uyması gerektiğini anlatan Mehmet Akkoyun, "Benden daha hasta olanlara tavsiyem, en yakın sağlık kuruluşuna gitsinler. 'Ben yalnız yaşıyorum, bana gecmez' demesinler. Hasta olduklarında bir an once mudahale edilsin. Ben emekli cami imamıyım. Bozuyuk, Eskişehir, Mahmudiye gibi muhtelif yerlerde gorev yaptım. Hastalığı atlatamayacağımı hic duşunmedim. 'Ben bu hastalığı atlatırım' diyeceksiniz. Moral cok muhim. 'Vay ben bu hastalığa yakalandım, ne yaparım?' derseniz, bu hastalık sizi yener" diye konuştu.
'ŞİMDİ KALABALIK OLDUĞU İCİN GİTMİYORUM'Koronavirus hastalığını atlatmasının ardından kalabalık ortamlara girmeden tedbirlere uymaya devam ettiğini ifade eden Mehmet Akkoyun, "Hastanede tedavim cok rahat gecti. Her gun ilacımı veriyorlardı, canımız ne isterse yiyorduk. Doktorlar sık sık gelip 'Bugun ne ilac verdiniz, yemekte ne vardı?' diye kontrol ediyorlardı. Şimdi sağlığım cok iyi. Eskiden camiye giderdim, şimdi kalabalık olduğu icin gitmiyorum. Evden cıkmıyorum. Vatandaşlar sağlık kurallarına aynen uymalı. Cenaze gibi nişan gibi kalabalık torenlere gitmesinler. Sosyal mesafeye dikkat etsinler. Ben hastalığa yakalanmadan once kalabalık ortamlara girmezdim, evden cıkmazdım. İhtiyaclarımı hala cocuklarım alıp getiriyor" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Caner AKSU