TUNCELİ'de universite oğrencisi Hatun K. (20), okul masraflarını cıkarmak icin calıştığı pastanede bulaşık yıkadığı sırada iş arkadaşı ve aynı zamanda işletmecinin akrabası olan Huseyin P.'nin tacizine uğradı. Huseyin P.'nin (47), kendisini zorla optuğunu ve opulen yeri bulaşık yıkama teliyle kazıdığını one suren Hatun K., suc duyurusunda bulundu. Hatun K., "Gercekten intihar edecek duruma geldim. Bulaşık yıkarken surekli arkama bakıp, korku yaşıyorum. Bende bir travma oluştu, onunla calıştığım icin gercekten utanıyorum" dedi.
Kent merkezinde bir pastanede bulaşık yıkayarak, okul masraflarını karşılayan Munzur Universitesi Cocuk Gelişimi 2'nci sınıf oğrencisi Hatun K., iş arkadaşı Huseyin P. tarafından tacize uğradığını iddia ederek, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suc duyurusunda bulundu. Aynı zamanda işverenin akrabası da olan Huseyin P.'nin kendisini zorla optuğunu ve opulen yeri bulaşık yıkama teliyle kazıdığını one suren Hatun K., bu olayın calıştığı iş yerinde yaşanan ilk olay olmadığını iddia etti.
'DİĞER CALIŞANLARA DA BOYLE DAVRANIYOR, PATRON DA GULUP GECİYOR'Okul masrafını karşılamak icin calıştığını soyleyen Hatun K., "16 Eylul'de işe başladım. Orada bulunan bir aşcıyla alt katta calışıyorduk. Bodrum katında 2 kamera bulunuyor. Kameralar sadece bulaşıkların olduğu kısmı goruntuluyor. Calıştığım zaman surekli Huseyin P.'nin gozle tacizine maruz kalıyordum. Bir gun ben bulaşık yıkarken sacıma dokundu ve kendisi bana 'Huylanıyor musun' dedi. Ben de 'Evet ağabey. Babamın ve ağabeyimin bile bana temas etmesini istemem' dedim. O da bana 'Tamam. Bunu soylemen cok iyi oldu. Bundan sonra dikkat ederim' dedi. Huseyin P., 27 Ekim'de sarımsakları soyduğum esnada mutfağa geldi. Ben de ona işimin bittiğini soyledim. O da 'Senin Allah'ına kurban diyerek' beni alnımdan optu. Ben de optuğu yeri bulaşık teliyle sildim. Bağırmaya başladım. O da ustume gelerek, bana bağırdı ve ben de ağlamaya başladım. Patrona yaşanan durumu anlattım ve işten ayrılmak istiyorum dedim. O da 'Biz senden razıyız, neden boyle bir karar verdin?' dedi. Ben de olayı anlattım, beni optuğunu soyledim. O da bana, 'kendisi diğer calışanlarımıza da boyle davranıyordu' dedi. Bu durumu anlatmasına rağmen daha sonra gulerek, oturuyordu" diye konuştu.
SUC DUYURUSUNDA BULUNDUKadınlara bu olumsuz durumları yaşatanların ceza alması gerektiğini belirten Hatun K., Huseyin P., hakkında suc duyurusunda bulunduğunu soyledi. Hatun K., "Daha once orda calışan kişiler bir adım atsaydı ben bu durumu yaşamazdım. Kesinlikle susmayacağım. Suc duyurusunda bulundum, cunku hicbir kadın bir daha tacize maruz kalmasın. Daha once benden onceki kişilere tacizde bulundu fakat bir daha calışacak kişiye bu şekilde yaklaşamaz. Ben gercekten intihar edecek duruma geldim. Bulaşık yıkarken surekli arkama bakıyorum, bir korku yaşıyorum. Bende bir travma oluştu, onunla calıştığım icin gercekten utanıyorum. Kesinlikle bu durumu dile getirmek utanılacak bir durum değildir. Calıştığı yerde boyle zorluklar yaşamak kadınların tercihi değildir. İnsanlardan bu konu hakkında bir duruş bekliyorum ve bana bunu yaşatanlar inşallah hak ettikleri cezayı alırlar" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Serhat Ozan YILDIRIM