Yurek Polimer Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Bursa'da yapılacak polimer/cips uretim tesisi yatırımının "proje bazlı devlet yardımı" uygulamasıyla desteklenmesi kararlaştırıldı.
"Bursa İlinde Yapılacak Olan Polimer/Cips Uretim Tesisi Yatırımına Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna gore, Yurek Polimer tarafından Bursa'da yapılacak polimer/cips uretim tesisi yatırımı, Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar'da belirtilen usul ve esaslar cercevesinde desteklenecek.

Eylulde başlayan yatırım 5 yıl icinde tamamlanacak, yatırımın ongorulen surede gercekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu surenin yarısı kadar ek sure verilebilecek.
Sabit yatırım tutarı 595 milyon 636 bin 178 lira olarak ongorulen proje sonunda 505 ilave istihdam ve 10 nitelikli personel calıştırılması planlanıyor.
Yatırım suresi sonunda yılda 129 bin 600 ton polimer/cips uretimi hedefleniyor.
Sağlanacak destekler
Yatırım projesine gumruk vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, vergi indirimi (Vergi indirim oranı yuzde100, yatırıma katkı oranı yuzde 85, yatırım katkı tutarının yatırım doneminde kullanılabilecek oranı yuzde 100), sigorta primi işveren hissesi desteği (azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl), gelir vergisi stopajı desteği (10 yıl), nitelikli personel desteği (azami 7,5 milyon lira), enerji desteği (işletmeye geciş tarihinden itibaren 10 yıla kadar 40 milyon lirayı aşmamak uzere enerji tuketim harcamalarının yuzde 50'si), yatırım yeri tahsisi sağlanacak.
Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel icin asgari ucretin aylık brut tutarının 20 katını gecmemek uzere 5 yıl uygulanacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Goksel Yıldırım