İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, "Bu ulkenin kurallarına uymayan, kanunlarını, nizamlarını yok sayan adamlara elbette ki devlet kendi varlığını gostermesi lazım. Bizim boyle bir derdimiz yok. Biz ulkemizi seviyoruz, bu ulkenin kanun ve kurallarına uyarak hareket ediyoruz" dedi.
İlkadım Belediyesi'ne kayyum atanmasının soz konusu olmadığını ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, belediye olarak Turkiye'nin kurallarına ve kanunlarına uyduklarını, kanunları ve nizamları yok sayan adamlara ise devletin kendi varlığını gostermesi gerektiğini belirtti. Demirtaş, "İlkadım Belediyesi'ne kayyum atanması tartışması, Sayın AK Parti İl Başkanı'nın bir soruya cevap vermesi ile gundeme geldi. Aslında direkt oyle bir şeyi yok. Şu anda boyle bir şey soz konusu değil. Daha once de soylediğimiz gibi burası muz cumhuriyeti değil. Canı sıkılan, 'ben buraya kayyum atarım, bilmem ne yaparım' hoş bir şey değil. Ama kayyum atanacak yer var mıdır? Bu ulkenin kurallarına uymayan, kanunlarını, nizamlarını yok sayan adamlara elbette ki devlet kendi varlığını gostermesi lazım. Bizim boyle bir derdimiz yok. Biz ulkemizi seviyoruz, bu ulkenin kanun ve kurallarına uyarak hareket ediyoruz. Başka turlusu de bizden beklenemez" diye konuştu. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı