Aydın'ın turistik ilcesi Didim'de ormanlık alanda uyuşturucu tarlası oluşturup urettiği uyuşturucu maddelerin ticaretini yapan bir şahıs Aydın Narkotik ekipleri ve Didim KOM ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı. Tum teknik imkanların da kullanıldığı operasyonda polis ekipleri şuphelendikleri şahsın uretim alanını belirleyebilmek icin adeta iğne ile kuyu kazdı.
Didim'de durumundan şuphelendikleri M.T. isimli şahsı takibe alan Aydın Emniyet Mudurluğu Narkotik Suclarla Mucadele Şubesi ekipleri ve Didim KOM Grup Amirliği ekipleri adeta iğne ile kuyu kazdı. Zaman zaman dağcı gezgin, zaman zaman ise fotoğraf sanatcısı gibi yuzlerce donum alanda tarama yapan ekipler, drone aracılığı ile İlcenin tum ormanlarını da taradı.
İlcedeki ormanlık alanda oluşturulan bolgeyi takibe alan ekipler, hassas burunlu detektor kopeklerle de yetiştirilen uyuşturucuların hassas terazilerle tartılıp paketlendiği bolgeleri de tespit etti.
Havadan drone destekli yapılan operasyon sonucu 15 bin 586 gram esrar ile 36 kok kenevir bitkisi, 1 adet uyuşturucu madde tartımında kullanıldığı değerlendirilen calışır vaziyette hassas terazi ve kenevir bitkisi yetiştirmekte kullanıldığı değerlendirilen cok sayıda materyal ele gecirildi.
Operasyon kapsamında yakalanan M.T. isimli şahıs da 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Uyuşturucu Sağlamak' sucundan tutuklandı.
Olayla ilgili tahkikatın surdurulduğu bildirildi. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı