"Ben oldum mu?" "Henuz değil." "Oyleyse bana neler olup bittiğini anlat." "Sen dunyanın en buyuk dedektifisin, Bruce. Neden kendin cozmuyorsun?" O Gotham şehrinin koruyucusu, onun intikamcı ruhu, onun Kara Şovalye'si. Yıllarca şehrin sokaklarının guvenliğini sağlamak icin tek kişilik bir savaş surdurdu. Ama bu gece savaş en son ve en buyuk kurbanını aldı… Batman'in kendisini… Maskeli İnsan Avcısı, doğduğu yer olan Crime Ara Sokağı'nda bir tabutta yatıyor. En yakın arkadaşları ve en olumcul duşmanları ona son kez saygılarını sunmak icin bir araya geliyor. Her biri tanıdıkları Batman hakkında cok farklı bir hikÂye anlatıyor. Nasıl yaşadığını ve Nasıl olduğunu. Kara bir siluet, gecenin icindeki bir golge gibi olunun anılmasını izliyor. Bu kahramanların ve kotu adamların anlattıkları birbiriyle celişen oykulerin hepsinin doğru olamayacağını biliyor. Gece bitmeden once, tabutun kapağı Batman'in ustune sonsuza dek kapanmadan once, bu soruya cevap vermesi gerekiyor: Pelerinli suvari'ye Ne Oldu? Kara Şovalye'nin tarihinin onlarca yılını unutulmaz bir hikÂyeye dokuyan usta hikÂyeci, cok satan yazar Neil Gaiman (Sandman, Caroline, American Gods) ve cizgi roman superstarı Andy Kubert (X-Men, Captain America, BATMAN) bir Amerikan simgesine dokunaklı bir bakış sunuyorlar.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Batman - Pelerinli Suvari’ye Ne Oldu? Yazar: Neil Gaiman Cevirmen: Burc Uner Editor: Banu Erdoğdu Cizer: Andy Kubert Yayınevi: JBC Yayıncılık Hamur Tipi: Kuşe Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056241796