“Size bu ak duğumlerin acık olduğu bir yer gostereceğim; burası İngilizler, İrlandalılar, Ruslar, dunyanın dort bir yanından gelen, yetkililer tarafından takip edilen, olum tehditleri alan, politik nedenlerle surgune gonderilen insanlarla dolu olan, nehir kenarında yer alan bir ada.
Orada butun diller birbirleriyle karışmış durumda; her ceşit sesi duymak mumkun. Oraya giden kimse donmek istemiyor. Cunku orada oluler multeciler.”
"Yok Kent’in Ada başlıklı bolumunde Parana Deltası’nda yer alan, James Joyce’un Finnegan’nın Uyanışı’nın bir kutsal kitapmışcasına okunduğu bir adadan bahsediliyordu. HikÂyeye bayılmıştım. Yok Kent, Piglia eserlerinde beklenmedik bir hamleydi. Bu romanı, yıllar boyunca, defalarca okudum; her seferinde gozlerimi kamaştırıyor, her defasında sanki ilk kez okuyormuşum hissini veriyor.”
- Pablo De Santis -
(Tanıtım Bulteninden)
Resimleyen : Luis Scafati
Yayına Hazırlayan: Ozgur Arslan
Kitap Adı: Yok Kent Yazar: Ricardo Piglia Cevirmen: Seda Ersavcı Yayınevi: Aylak Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Orijinal Adı: La Ciudad Ausente Barkod: 9786054972630