- Okan Buruk: "Oyunun bizim istediğimiz gibi gittiği bir mac oldu"
İSTANBUL - Manchester United karşısında alınan galibiyeti değerlendiren Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, "Bugun goller attık, 3 puan aldık. Oyunun her bolumunde istediğimiz gibi oyunu yonlendirdik. Topun onlarda olduğu ama oyunun bizim istediğimiz gibi gittiği mac oldu" dedi.
Şampiyonlar Ligi H Grubu ucuncu macında Medipol Başakşehir, sahasında Manchester United'ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası duzenlenen basın toplantısında konuşan Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, "Bugun grubun lideri, ilk iki macı kazanan Manchester takımı ile onemli bir maca cıktık. Mactan once de soyledim, ilk iki mac oyun olarak tatmin etti ama sonuc olarak istediğimiz gibi değildi. Bugun goller attık, 3 puan aldık. Oyunun her bolumunde istediğimiz gibi oyunu yonlendirdik. Macın buyuk bolumunde rakibe az pozisyon verdik. Kendi girdiğimiz pozisyonlar vardı, topun onlarda olduğu ama oyunun bizim istediğimiz gibi gittiği bir mac oldu. Cok onemli bir galibiyet aldık. Bu grupta 6 puan almış bir takımı sahamızda yendiğimiz icin mutluyum. Oyuncularımı kutluyorum. Hedefimiz de buyudu. Bu galibiyet diğer takımlarla aynı seviyeye gelmemize yol actı" diye konuştu.
"Rakibimizin hic uretemediğini gorduk"
Leipzig ve Paris Saint-Germain maclarında gore bu karşılaşmada kendi sahalarından paslarla daha iyi cıktıklarını aktaran Buruk, "Mac planı bundan onceki maclarda da aynı planla cıktık. Baskı yapmaya calıştık. İkinci golde de yaptığımız baskıyla golu bulduk. Daha onceki iki maca gore kendi sahasından paslarla daha iyi cıkan bir takım vardı. Zaman zaman kendi yarı sahamıza yerleştik. Rakibimizin hic uretemediğini gorduk. Net pozisyon olarak bir pozisyon soyleyemeyiz, son dakikada kendi kalemize vurduğumuz bir top vardı. Tek eksiğimiz kazandığımız toplarla daha iyi şekilde cıkıp ucuncu gol şansını yakalayabilirdik. Rakip topun arkasında duruşumuz karşısında hic pozisyon uretemedi" ifadelerini kullandı.
"Uzerimize duşen sorumluluğun farkındayız"
Futbolcularına hicbir takımdan korkmamalarını gerektiğini aşılamaya calıştığını aktaran deneyimli calıştırıcı, "Benim hayallerim var. Benim oyuncularımın hayalleri var. İlk hayalimiz gecen sene şampiyon olmak, bu sene de Şampiyonlar Ligi'nde oynamaktı. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan ve cok zor gruba duşmuş bir takımız. İlk 3 maclık periyotta bu takımlarla başa baş oynadığımızı gormek beni bir Turk teknik adam olarak cok mutlu ediyor. Oyuncularıma hep aynı şeyi soyledim; 'Kimsenden korkmayın, sahada en iyinizi yaptığınızda herkesle başa baş oynayacak gucteyiz' dedim. Cunku Turkiye liginin de şampiyonuyuz. Futbolculuk kariyerimde bunu cok yaşadım, kupalar kazanmış bir takımın oyuncusu oldum. En onemli şey mental olarak bu maclara hazır olmak. Cok yoğun bir tempodan gectik. Hem ligde hem Avrupa'da bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Uzerimize duşen sorumluluğun da farkındayız" şeklinde konuştu.
"Boyle oyunculara sahip olduğum icin şanslıyım"
Demba Ba, Skrtel, Rafael gibi Premier Lig gecmişi bulunan oyuncularının bu akşam da Manchester United karşısında iyi bir oyun sergilediklerini belirten Okan Buruk, "Takımda bircok oyuncu aynı şekilde ama yaş olarak Ba'yı, Martin'i yuksek gorebiliriz fakat bunlar hem kişilik hem de oyuncu kalitesi olarak cok değerli. Her macta aynı şekilde mucadelelerini ortaya koyuyorlar. Ba'nın, Martin'in, Rafael'in İngiltere gecmişi var. Oraya kendilerini gostermek onemli ama genel olarak sahaya cıktıklarında ellerinden gelenin fazlasını yapan oyuncular. Boyle oyunculara sahip olduğum icin şanslıyım" acıklamasını yaptı.
"İnanılabilecek bir pozisyon değil"
Demba Ba'nın attığı ilk gol hakkında da konuşan Buruk, "İlginc bir pozisyondu. Bolingoli topla buluşunca da Ba boştu, ona bağırdım Ba'ya at diye ama o Visca'ya attı. İnanılabilecek bir pozisyon değil, boyle pozisyon nasıl verdiler bilmiyorum, fazla yaşanan bir şey değil. Macın sonlarında boyle pozisyonlar yakalanır ama 0-0'ken boyle bir pozisyon yakalamak ve gol atmak bizim icin şaşırtıcıydı" diyerek sozlerini noktalandırdı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / UYGAR AYDIN