NEW ABD başkanlık yarışının Demokrat başkan adayı Joe Biden, "Başkanlığı kazanmak icin gereken 270 delegeye ulaşacak kadar eyalet kazanıyoruz. Burada kazandığımızı ilan etmiyorum ama secimin kazananının biz olacağına inanıyoruz." dedi.
ABD sonucları henuz kesinleşmeyen secime kilitlenirken, Biden, başkan yardımcısı adayı Kamala Harris ile Delaware eyaletinde acıklama yaptı.

Bu secimlerde 150 milyondan fazla Amerikalının oy kullandığını ve Amerikan tarihinde en fazla bu secimlerde oy kullanıldığını soyleyen Biden, ABD'yi halkın yonettiğini, yetkiyi halkın verdiğini ve ABD başkanın kim olacağına da halkın karar vereceğini ifade etti.
Biden, "Başkanlığı kazanmak icin gereken 270 delegeye ulaşacak kadar eyaleti kazanıyoruz. Burada kazandığımızı ilan etmiyorum ama secimin kazananının biz olacağına inanıyoruz." dedi.
"Zaferle cıkacağımızdan eminim"
Wisconsin'de 20 bin fazla oyla kazandıklarını, Michigan'da 35 bin oy ile onde olduklarını ifade eden Biden, "Pennsylvania konusunda iyi hissediyorum, posta yoluyla kullanılan oyların yuzde 78'ini alıyoruz." diye konuştu.
70 milyondan fazla oya ulaştıklarını soyleyen Biden, secim tamamlandıktan sonra bolunmuş ulkeyi birleştirme ve iyileştirme sozu verdi.
Biden, "Zaferle cıkacağımızdan eminim." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Betul Yuruk