Fransa’nın en ozgun cizerlerinden Tardi, babasının 2. Dunya Savaşı sırasında esir duştuğu toplama kampında tuttuğu defterlerden yola cıkarak kaleme aldığı ve resimlediği Ben René Tardi, Stalag IIB Kampında Savaş Esiri, savaşı ve tutsaklığı, esir kampının insanlar uzerindeki etkilerini ve yaşanan o buyuk yoksunluğu en yalın haliyle gozler onune seriyor...

Ben René Tardi, Stalag IIB Kampında Savaş Esiri renklere boğulan fantastik dunyaların kusursuz kahramanlarından bir nebze uzaklaşmak isteyen cizgiroman severler icin tam bir başyapıt...

Makinistim ve ben savaşmıştık. Duşmanı yok etme emri almıştık. İtaat etmiştik… Evet, savaşmıştık ve 22 Mayıs 1940’ta, bir Carşamba gunu, saldırıdan on iki gun sonra, sabahın erken saatlerinde, ormanlık bir alanda41 esir duştuk. Somme bolgesinde Péronne yakınlarındaki Mons-en-Chaussée’de. Yirmi beş yıl once babam burada yaralanmıştı. Bense yirmi beş yaşındaydım ve kafamın arkasına beklenmedik bir darbe yemiş gibi oldum.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ben Rene Tardi-Stalag IIB Kampında Savaş Esiri Yazar: Tardi Cevirmen: Goncagul Erdoğdu Editor: Korkut Erdur Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 22,5 x 30 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltli Barkod: 9789750840357