Zonguldak'ın Ereğli ilcesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclisi toplantısı oncesinde ilceye kazandırmak istediği hizmetlerin engellenmeye calışıldığını iddia etti.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kasım ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada CHP'li Belediye oldukları icin kente yaptıkları hizmetlerin engellendiğini soyledi. Başkan Posbıyık, şu değerlendirmeleri yaptı: "CHP'li Belediye olduğumuz icin cok buyuk haksızlıklara uğruyoruz. Mesela Zonguldak'ta TOKİ sahil yollarını yapıyor, trilyonluk işler yapıyor. Kanalizasyonu yapıyor. Devlet yapıyor; kıskanmıyorum, benim vilayetime yapıldığı icin... Ama devlet oraya yapıyor. Milletvekilleri oraya yapıyor, Ereğli'ye bir şey yok. Hizmet yok. Zonguldak Belediyesi'nin borcları var, bilancosu kotu ama asfalt icin İller Bankası'ndan 18 milyon para verdiler, asfaltları dokuluyor. Bilancomuz cok duzgun olduğu halde bize vermiyorlar. Niye? Sucumuz CHP'li Belediye olmak. Buyuk gayretlerle Guneş Enerjisi icin Avrupa'dan yatırım imkanı bulduk. Bedavaya Guneş Enerjisi yapılacaktı. Ereğli'nin aydınlatması icin 800 bin lira aylık elektrik parası oduyoruz. Bu Guneş Enerjisi sistemiyle 400 bin liralık enerji uretecektik. Her şeyi yaptık. Vali beyle anlaştık, defterdarlıktan gecti, dosya Ankara'ya gitti ama Milli Emlak Genel Mudurluğu'nden Sutluce'de Guneş Enerjisi sistemini yapacağımız yeri alamadık. Acıkca soyleyeyim, Zonguldak'taki bazı AKP Milletvekilleri CHP'li belediyeyiz diye 'Bu araziyi vermeyin' dediler. Benim butun gunahım CHP'li belediye başkanı olmak! Bunları herkesin bilmesi lazım. Şimdi yeni bir hadise daha oldu. CHP'li belediye olmanın sucu. Dun akşam uyku uyumadım uzuntumden; CHP'li belediye olmak bu kadar kotu bir şey mi bilmiyorum. Belediyenin onunden gecen Pences deresini yapıyoruz. Gectiğimiz 5 sene Ereğli'yi yoneten AK Parti Belediyesi elini bile oynatmamış burası icin. Hukumet desteğini almak suretiyle hicbir şey yapmadılar. Trafik burada felc durumda. En cok kargaşanın, trafik sıkışıklığının olduğu bir yer. Bu derenin yapılması lazım. Benim zamanımda stadyuma kadar buranın onayı alınmış durumda. Elimde belgeleri. Ama ellerini bile surmediler. Yan duvarları cokuyor, tabanda kanalizasyon kokuları var. Elif Otel'in orada bile kanalizasyon kokusu var. Buranın yapılması lazımdı, 5 sene yapmadılar, biz geldik, 'yapalım' dedik. İmkanlarımızın az olmasına rağmen hemen yan duvarları yaptık. Siyasetciler şikayet etmişler. Dun Devlet Su İşleri Bolge Mudurluğu'nden yazı geldi, 'Dereyi kapatıyorsun, kapatma' diye. Nasıl uyursun Belediye Başkanı olarak. Yazıktır, gunahtır. Kendi kendimizi şikayet ediyoruz. Ben kendime yapmıyorum, ben yurumeyeceğim oralarda. Ereğli halkı yuruyecek. Enerji-Sa'yı devreye soktuk, enerji hatları cokuyordu, yer altına aldırdık, oraları temizledik. Kotu bir şey mi yaptık. Maddi imkansızlıklara rağmen bir şeyler uretmeye calışıyoruz, engel oluyorsunuz. Golge etmeyin başka ihsan istemez. Celme takmayın bize, yazık gunahtır Ereğli'ye. Hırsızlık yapmıyorum, arsızlık yapmıyorum ben calışmaya devam ediyorum. Beni mahkemeye vereceklerse versinler, hodri meydan. Asacak değiller beni. Hırsızlık yapmıyorum, arsızlık yapmıyorum, halkım icin, insanlarımız icin hizmet yapıyorum. Aynı şeyi Balıkcı Barınakları konusunda Bozhane'de yapıyorlar. Bu konuda konuşmayacağım. Orası 1994 oncesine donuyor. Bıraktım, beni hic ilgilendirmiyor. Lokantaları da kapatsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar, ilgilenmiyorum. Orası 94 oncesine donuyor, o uğraşanlar kına yaksınlar. Gorecekler, ben hic karışmıyorum. Yazık bu Ereğli'ye, gunah." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı