Turkiye'de Gaziantep ile Hatay'ın ardından gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olan Afyonkarahisar'da 1890 yılında inşa edilen tarihi Afyon Şehir Tren Garı binası, gastronomi merkezi olarak hizmet verecek.
Vali Gokmen Cicek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, halk arasında "İzmir İstasyonu" olarak bilinen tren istasyonunda incelemelerde bulundu.
Devlet Demiryolları Genel Mudurluğu ile yapılan goruşmeler sonucunda Afyonkarahisar Belediyesine tahsis edilen Afyon Şehir Tren Garı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in girişimleriyle sosyal tesis olacak.

Vali Cicek, gecmişi mazilerle dolu bir binanın nezih bir mekan olarak değerlendirilecek olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Başkanımız şehrin gastronomi şehri olma durumunu da dikkate alarak burayı bir merkez haline getirmeyi planlıyor. Ben bu acıdan cok mutlu oldum. Yine burayı ilk gunku gibi gormekten ayrıca mutlu oldum. İnşallah burası hizmete girdiğinde aileler cok guzel vakit gecirecekler." ifadelerini kullandı.
"Yoresel urunler ikram edilecek"
130 yıllık İzmir İstasyonu'nun kaderine terk edilmesine gonlunun razı olmadığını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şunları kaydetti:
"Binayı restore ederek yoresel urunlerin ikram edileceği nezih bir ortam oluşturacağız. DDY Genel Mudurluğu ve 7. Bolge Mudurluğu ile yapmış olduğumuz goruşmeler neticesi bu tarihi mekanı, Afyonkarahisar Belediyesinin sosyal tesisi haline getirerek vatandaşların hizmetine sunacağız. Terk edilen binanın curumesine gonlumuz razı olmadı. Bu bina İngilizler tarafından yapılmış gecmişi cok eski olan bir bina. Bircok huzne ve neşeye şahitlik etmiş bir bina. Burayı inşallah restore edeceğiz, binanın onunde yer alan bahcede de rekreasyon duzenlemesi yaparak yoresel urunlerimizin ikram edildiği sosyal tesis haline getireceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı