Abluka altında tutulan Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in onarılması icin gerekli malzemelerin girişini engellemesi nedeniyle bolgedeki hastanenin oksijen uretim tesisinin durduğunu acıkladı.
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Muhendislik ve Bakım Genel Muduru Bessam el-Hamadin, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Gazze'nin Deyr el-Belah kentinde bulunan Şuheda el-Aksa Hastanesi'ndeki oksijen uretim tesisinin, işgal guclerinin onarımı icin gerekli malzemelerin girişi icin Sanduka Şirketi'ne onay vermemesi nedeniyle durduğunu belirtti.
Uretim tesisinin durmadan once arızalandığını, tamir icin eksik parcalar olduğunu aktaran Hamadin, gerekli parcaların merkezi Batı Şeria'da bulunan tıbbi malzeme şirketi Sanduka'nın Kudus şubesinde bulunduğunu belirtti.
Hamadin, yaklaşık bir aydan bu yana gerekli malzemelerin ve parcaların girişini talep ettiklerini ancak İsrail'in bu talebi herhangi bir sebep gostermeksizin reddettiğini ifade etti.
Oksijen uretim tesisinin durmasının, bolgedeki hastaların sağlık durumunu olumsuz etkilediğine dikkati ceken Hamadin, "Bu kesintinin, yoğun bakım hastaları, kuvozlerdeki premature bebekler ve doğum operasyonları icin riskli sonucları bulunuyor." dedi.
İsrail, 2006'dan bu yana yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halime Afra Aksoy