İzmir'deki deprem sonrası bina enkazından 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in babası Ufuk Gezgin, "AFAD'cılarla konuşun. Tuttuğunuz zaman tuz buz oluyor, betonunda sıkıntı var, demirinde sıkıntı yok. Cimento kullanılmamış. Denetlenmiyoruz, lutfen denetleyin. Can bu Başkanım, lutfen" diye konuştu.
Eşi Fidan Gezgin'in Hacılarkırı Mezarlığı'ndaki cenazesinde taziyeleri kabul eden Ufuk Gezgin, CHP Grup Başkanvekili Engin Ozkoc taziyesini iletti.
[h=3]"DENETLEME YAPMAMIZ LAZIM"[/h]Ufuk Gezgin, Ozkoc'tan da binaların denetlenmesini isteyerek, "Bunun sağı solu, partisi yok. El ele vermemiz lazım. Denetleme yapmamız lazım. Yapılmıyor. Siz de yapmıyorsunuz, o da yapmıyor, hic kimse yapmıyor. Bu can, bundan otesi var mı? Otesi yok. Lutfen, istirham ediyorum tum devletimize, denetlesinler. Para kazansın insanlar, kazanmasın demiyoruz ama can bu. 3 kuruş fazla olsun, sağlam olsun. Bu başımıza gelecek. Şurada 9 apartman yıkılmış. Hepsi yıkılsaydı daha buyuk şeyler olacaktı. Ekipler daha az olacaktı, cıkarılma şansı daha az olacaktı." diye konuştu.
[h=3]"TUTTUĞUN ZAMAN ELİNDE PUF PATLIYOR"[/h]Gezgin, gazetecilerin binayla ilgili herhangi bir rapor bulunup bulunmadığına dair sorusu uzerine, "1996'da 'Deprem yonetmeliğine uygundur.' diye şey verilmiş. Daha sonra kolonlarına guclendirme yapıldı. Oyle kolon kesme, herhangi şey yok, bunlar uydurma. Bilmiyorum muteahhidi bulundu mu, o mu uydurdu? AFAD'cılarla goruşebilirsiniz, 'Betonunda sıkıntı var, demirinde sıkıntı yok.' diyor. 'Cimento kullanılmamış.' diyor. Tuttuğun zaman elinde puf patlıyor. Zaten enkazın uzun surede kaldırılmasının sebebi o. Kepce ya da vinc aldığı zaman tuz buz oluyor." ifadelerini kullandı.
[h=3]"KIZIMI İNŞALLAH KUCAĞIMA ALACAĞIM"[/h]Tedavisi suren kızını 2 dakika gorebildiğini aktaran Gezgin, "Yoğun bakımda olduğu icin tedbir amaclı gostermiyorlar. Herhangi bir yaşamsal fonksiyonunda sıkıntı yok. Sadece biraz vucudu susuz kalmış, onunla takviye yapıyorlar. İnşallah kısa zamanda kucağıma alacağım" dedi.
Ufuk Gezgin, kızının ne zaman taburcu edileceğinin belli olmadığını belirterek, "1996'dan beri o evde oturuyorum. 5 yıl ailemle yaşadım. Semtimden mutluyum. Benim her zaman deprem korkum var, altımızdan fay hattı geciyor. Ben de luks yerlerde, kayalıkların olduğu yerde yaşayayım isterim ama herkesin imkanı bu kadar." değerlendirmesinde bulundu.
[h=3]"20 DAKİKA ONCE CEVRİM İCİYDİ"[/h]Depremden 20 dakika once eşimle telefonda goruştum. Parktalardı, oynuyorlardı. Depremden bir dakika once WhatsApp'tan cevrim ici olmuş. Buyuk ihtimal parktan dondukleri icin koronavirus nedeniyle ustunu cıkarıyorlardı. Camaşır makinesinin onunde bu olay gercekleşti. Oğlum Atakan okuldaydı, ben de iş yerindeydim. Ayda ve annesi iceride kalmış" diye konuştu.
Gezgin, depremden 20 dakika once eşiyle telefonda konuştuğunu, depremden bir dakika once de Fidan Gezgin'in WhatsApp'ta cevrim ici olduğunu belirtti.