FRAPORT TAV Antalyaspor'a bu transfer doneminde gelen Jamaikalı forvet Dever Orgill, Super Lig'in cok zorlu, agresif ve meydan okuyucu bir lig olduğunu soyledi.
Super Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor'un bu sezon transfer doneminde kadrosuna kattığı 30 yaşındaki Jamaikalı forvet oyuncusu Dever Orgill, kulubun YouTube kanalında beşincisi yayınlanan 'Soru-Cevap' programında acıklamalarda bulundu. 7 resmi macta kırmızı beyazlı formayı terleten Dever Orgill, Super Lig'in cok zorlu, agresif ve meydan okuyucu bir lig olduğunu dile getirdi. Orgill, bireysel yetenekli oyuncuların sayısının fazla olduğunu, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya gibi en ust seviye liglerde oynamış, yıldız olmuş ve gelip bu ligde oynayan cok oyuncu olduğunu kaydetti.
"FUTBOLCU OLMAMI BABAMA BORCLUYUM"Bildiği Turkce kelimeleri sayarak soru cevaba başlayan Dever Orgill, 'merhaba', 'iyi gunler', 'bir tane cay ver', 'lutfen' gibi ceşitli sozcukleri kullandıktan sonra 'en buyuk Antalyaspor' dedi. Futbola yeteneğinin nasıl keşfedildiği sorusuna ise, "Jamaika'da ozellikle iki temel branş on plana cıkıyor. Bunlar atletizm ve futbol. Babam bana genc yaşlardan beri inandı. İlk kramponlarımı 6 yaşında almıştı. Beni kendisi antrenman sahasına gotururdu ve orada beraber antrenman yapardık. Ayrıca beni sahile goturup kumun uzerinde antrenman yaptırırdı. Bunlar sayesinde gelişimim gunden gune daha da iyiye gitti. Bunun sayesinde şehrimin ilkokulunda liglerde oynamaya başladım. Profesyonel bir futbolcu olmamı babama borcluyum diyebilirim" karşılığını verdi.'OĞLUMUN FUTBOLCU OLMASINI İSTERİM'Ailesinin kendisi dışında da futbolcu akrabaları olduğunu ifade eden Orgill, "Benden buyuk bir kuzenim vardı. Kendisi Jamaika U17 Milli Takımının kaptanıydı. Universite okumak icin Amerika'ya gittiği icin futbolu bıraktı. Ornek aldığım bir insandı. Oğluma gelecek olursak, onu tesislerimize getiriyorum. Cunku onda ozel bir yetenek olduğunu goruyorum. Futbolu da cok seviyor. Daha 5 yaşında ve sanki cok uzun zamandır futbol oynayan birinin tutkusu var. İleride profesyonel olup futbolcu olmasını isterim. Ben onun ruyası olduğunu goruyorum" dedi.'ANTALYA'DAKİ DUZENİMİZ GERCEKTEN MUKEMMEL'Turkiye'ye gelmeden once nasıl bir deneyim yaşayacağı hakkında bilgi sahibi olmadığını belirten Dever Orgill, "Bazı soylentiler vardı ama onemsemedim. Cunku en iyi tecrube bunu bir şekilde yaşayarak gormektir. Turkiye'ye geldiğimde de buranın cok misafirperver olduğunu gordum. Eğer bir sporcuysanız bunu daha iyi hissediyorsunuz. İnsanlar cok sıcak ve bu benim buraya yerleşip ait olmamı hissetmemi sağlıyor. Ortam cok guzel. Ben Turkiye'de ilk olarak Ankara'ya geldim. Orası da guzel ve şu an Antalya'dayım, ailem ve ben burayı cok seviyoruz. Buradaki duzenimiz gercekten mukemmel" diye konuştu.'ANTALYASPOR'DA OLDUĞUM İCİN MUTLUYUM'Turkiye'ye ilk olarak Ankaragucu forması giymek icin geldiğini soyleyen tecrubeli oyuncu, daha sonra ise Antalyaspor'a transfer olduğunu ifade etti. Orgill, "Transfer doneminde bir sure goruştuk. Kendimi buraya ait hissediyormuşum gibi hislerim vardı. Sonrasında menajerim aracılığıyla kuluple goruşmelerimiz oldu, olumlu da gitti ve buradayım. Burada olduğum icin cok mutluyum" şeklinde konuştu.Antalyaspor'da tam anlamıyla bir aile ortamı olduğuna dikkat ceken Jamaikalı forvet Orgill, "Burada futbol oynamaktan ote kendimi aile ortamında hissediyorum ve bu da bir takıma giderken benim değer verdiğim konuların başında geliyor. Kulupte herkes bizimle ilgileniyor ve yardımcı olmaları kendimi cok rahat hissetmemi sağlıyor. Başkanımızın bizimle yakından ilgilenmesi burada bir aile ortamında hissetmemi sağlıyor" dedi.'SUPER LİG COK ZORLU, AGRESİF VE MEYDAN OKUYUCU'Turkiye'de oynanan ligin cok iyi olduğunu vurgulayan Orgill, ligin kendi oyun tarzına da uygun olduğunu soyledi. Orgill, "Super Lig cok zorlu, agresif ve meydan okuyucu bir lig. Bireysel yetenekli oyuncuların sayısının fazla olduğu bir lig. Ayrıca cok fazla yıldız adayı ve bu uğurda calışan genc oyuncular var. Bununla birlikte İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya gibi en ust seviye liglerde oynamış, yıldız olmuş ve gelip bu ligde oynayan cok oyuncu var. Bu soylediğim anlamlarda yeteneklerin harman olup karışım haline geldiği bir lig ve bu benim icin cok ozel ve eşsiz" diye konuştu.Gol attıktan sonra takla atma sevincinin babasından geldiğini soyleyen Orgill, gencken babasının taklaları kendisi ve kardeşinin yanında sıklıkla yaptığını kaydetti. Orgill, Antalya'nın yaz ikliminin Jamaika ile aynı olduğunu da sozlerine ekledi.

- AntalyaKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Adem AKALAN