Sosyal medya platformu Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın ulkedeki 59. başkanlık secimlerine ilişkin yaptığı bir paylaşıma, "tartışmalı" bilgiler icerdiği gerekcesiyle "uyarı" etiketi ekledi.
Trump'ın, dun duzenlenen ve hala kritik eyaletlerde netleşmeyen secim sonuclarıyla ilgili yaptığı bir paylaşıma, Twitter'dan "uyarı" etiketi geldi.
Twitter, Trump'ın paylaşımına, "Bu tweette paylaşılan iceriklerin bir kısmı veya tumu tartışmalıdır ve bir secime ya da başka bir toplumsal surece katılma konusunda yanlış yonlendiriyor olabilir." etiketini ekledi.
Trump, soz konusu paylaşımında, "Dun gece ben, Demokratların kontrolundeki hemen hemen tum kilit eyaletlerde yarışı onde goturuyordum. Sonra bir bir bu eyaletlerde surpriz oyların sayılmasıyla ben geriye duştum. Cok ilginc." ifadesini kullanmıştı.
Twitter, Trump'ın dun gece yaptığı, "Buyuk avantajımız var ama onlar (Demokratlar) secimi bizden calmaya calışıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Oylar, sandıklar kapatıldıktan sonra kullanılmamalı." paylaşımına da aynı şekilde "uyarı" etiketi eklemişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Dildar Baykan