Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gercekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Yuksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda, Kurul uyeleri, eğitim ve kultur alanları ile bolgesel gelişmeler uzerine fikir teatisinde bulundu.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde basına kapalı yapılan ve 3,5 saat suren toplantının ardından yazılı acıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda, Turkiye'nin maarif meselesinin aynı zamanda bir medeniyet meselesi olduğunu belirttiğini bildiren Altun, Erdoğan'ın, Turkiye'nin kendi medeniyet tasavvurunun layıkıyla hayata gecmesi icin ilim, sanat ve fikir insanlarına da onemli sorumluluklar duştuğunu ifade ettiğini kaydetti.
Fahrettin Altun, Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrıca, Turkiye'nin yakın coğrafyasının kuresel guc savaşlarının da merkezi olduğuna işaret ederek, Turkiye'nin boyle bir ortamda ilkeli, adil, tavizsiz ve cozum odaklı bir dış politikadan vazgecmediğini dile getirdiğini belirtti.
"Medeniyetin taşıyıcı sutununun eğitim olduğu vurgulandı"
Kurul uyelerinin, eğitim ve kultur alanları ile bolgesel gelişmeler uzerine fikir teatisinde bulunduğu toplantıda, medeniyetin taşıyıcı sutununun eğitim olduğu vurgulanarak, eğitim ve kultur alanında arzu edilen gelişmeyi ortaya koymaya donuk adımlar ele alındığını bildiren Altun, şunları kaydetti:
"Toplantıda, Turkiye'nin butun alanlarda 'taklitcilik değil ilhamını gelenekten alan yenilikcilik' ile hedeflerine yuruyeceği uzerinde durulmuş, bu medeniyet yolculuğuna herkesin destek ve katkı sağlayabileceği bir zeminin oluşmasına yonelik goruşler dile getirilmiştir.
Toplantıda ayrıca Suriye meselesi, Libya krizi, Yemen savaşı, Dağlık Karabağ sorunu ve Doğu Turkistan'da yaşananların kuresel guc mucadelesinden ayrı duşunulemeyeceği kaydedilmiştir.
Turkiye'nin hicbir zulme sessiz kalmadığı, tum soydaş ve kardeşlerinin hak ve hukukunu savunma noktasında neleri goze alabileceğini son donemde Suriye'de, Libya'da, Kıbrıs'ta ve Dağlık Karabağ'da attığı adımlarla gosterdiği, Uygur Turklerinin sıkıntılarının giderilmesi icin de calıştığı belirtilen toplantıda, Turkiye'nin dış politika konularında soğukkanlı, basiretli ve samimi bir duruşla sorunları cozme cabalarına devam etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur."
Toplantıya, kurul uyeleri İsmail Kahraman, Bulent Arınc, Cemil Cicek, Koksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Yıldırım Akbulut, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Ozel Kalem Muduru Hasan Doğan da katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mumin Altaş