Sezon başında Brezilya Serie A ekibi Santos'tan Yeni Malatyaspor'a transfer olan Christian Cueva, Malatya'da şampiyonluk yaşamak istediğini soyledi.
Kulup televizyonuna acıklamalarda bulunan Cueva, Yeni Malatyaspor'da olmaktan dolayı mutlu olduğu ifade ederek sezon sonu şampiyonluk yaşamak istediğini soyledi. Değişik bir şehir ve kulture geldiğini ifade eden Cueva, takım olarak adaptasyon surecini tamamladıklarını ancak daha alışmaları gereken cok şeyin olduğunu da ifade etti.
Yeni Malatyaspor'a gelmeden once Maradona'nın kendisini başka bir takıma cağırması ile ilgili de konuşan Christian Cueva, "Elbette ki butun oyuncuların hayali bir futbol devinin sahip olduğu takımda oynamak ama ben Yeni Malatyaspor ile o aramadan once goruşmuştum. Kafamda Malatyaspor vardı, ailece buraya gelmeye şartlandık. Burayı sectik cunku bir Avrupa macerası bizim icin başlayacaktı. Turkiye ligi cok cekişmeli bir lig. Boyle bir ortamda oynamaktan da hoşlanıyorum, bu nedenle burayı sectik" dedi.
Yeni Malatyaspor Kulubu'nden ilk teklif aldığında eşiyle konuştuklarını ve Malatya ve takımla ilgili internette araştırma yaptıklarını da anlatan Cueva, "İlk teklif aldığımda eşim burası icin heyecanlandı. Burayla ilgili araştırmalar yaptık, takımla ilgili inceleme yaptık. Daha once Avrupa liginde oynamış hedefleri olan bir takım, bu nedenle burayı secmemde de bu araştırma cok etkili oldu. Bende bu takımla gelişip buyumek istiyorum bunu başaracağım. Malatya ile ilgili de en goze carpan yemekleri, cok değişik geldi" ifadelerine yer verdi.
Ailesi ile Malatya'da bulunmaktan dolayı cok mutlu olduğunu dile getiren Cueva, Yeni Malatyaspor'da olduğu surece takıma her turlu desteği vermek istediğini ifade etti. Takım olarak hedeflerinin lig şampiyonluğu veya Avrupa Ligi olduğunu da soyleyen Cueva, "Hedefim icin elimden geleni yapacağım. İnşallah takımda resmi olarak da ilk golumu atarım, bu benim icinde guzel bir anı olacak" dedi.
İyi şeyler yapmak icin Yeni Malatayaspor'a geldiğini de ifade eden Cueva, "Yeni Malatyaspor Kulubu bana kaplarını actı, bende iyi şeyler yapmak icin geldim. Gun gun, mac mac sonrası bize neler getirecek hep birlikte goreceğiz" diye konuştu.
Takımda en cok oynamayı sevdiği alanın forvet arkası olduğunu da dile getiren Cueva, "En oynamayı istediğim sevdiğim pozisyon 10 numara, forvet arkası. Ama tabi ki gerektiği zaman diğer alanlarda da gorev alıyorum, elimden geleni yapıyorum. Ama umarım bol bol 10 numara oynarım, hem keyif alırım hem de faydalı olurum" dedi.
Geride kalan Beşiktaş yenilgisi ile ilgili de konuşan Cueva, "Taraftarın da hoşuna gitmediği gibi bizimde hoşuma gitmeyen bir mac oldu. Ama bir macı ligin tamamına yaymamız doğru olamaz. Ufak bir kaza gibi duşunun, başlayamadık olmadı. Demek ki duzeltmemiz gereken şeyler var. Teknik direktorumuz de bunları duzeltmemiz icin yardımcı olacak, onumuzdeki maclara bakacağız" ifadelerine yer verdi.
Yayın sırasında taraftarlardan gelen soruları da yanıtlayan Cueva, Yeni Malatyaspor'daki hedefi ile ilgili sorulan soruya ise, "Hedefim acıksa soylemek istiyorum, şampiyon olmak. Neden olmasın, cunku kulupte iyi oyuncular bir araya geldik. Kulup boyle bir fırsat sundu, iyi bir takım olduğumuzu duşunuyorum. Şampiyon olamasak da Avrupa'ya gitmek hedefim" cevabını verdi.
Teknik Direktor Hamza Hamzaoğlu ile de uyumlu calıştıklarını aktaran Cueva, "Kendisi bize yol gosterecek biz de ona yardımcı olacağız. Arkamızda olduğunu hissettiren bir sportif direktorumuz de var" dedi.
(İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı