BURSA Valiliği tarafından kentte 65 yaş ustune 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa cıkma yasağı getirilmesinin ardından polis ekipleri, bu yaş grubuna yonelik denetim yaptı. Denetimde, polisi gorunce uzaklaşmaya calışan yaşlılar, durdurularak, evde kalmaları icin uyarıldı. Uygulama sırasında ekmek alacak kimseleri olmadığı icin sokağa cıktığını soyleyen yaşlı bir adama ise polis memuru, "Sen bizi ara, ekmeğini ben alıp, geleceğim, sen sağlığını tehlikeye atma" dedi.
Bursa Valiliği tarafından dun alınan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla birlikte 65 yaş ustu vatandaşlara 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa cıkma kısıtlaması getirildi. Kısıtlamanın ilk gunu, Bursa Emniyet Mudurluğu ekipleri yaşlıların yoğun olduğu kıraathane, cami avlusu ve meydanlarda uygulama yaptı.
'SEN BİZİ ARA, EKMEĞİNİ BİZ ALIRIZ'Yıldırım İlce Emniyet Mudurluğu ekiplerinin Yavuz Selim Mahallesi'nde 65 yaş ustune yonelik yaptığı uygulamada ortaya ilginc goruntuler cıktı. Cami avlusunda otururken polisi goren 65 yaş ustu vatandaşlar yakalanmamak icin uzaklaşmak istedi. Polis ekipleri ise bu kişileri durdurdu. Yasaktan haberleri olduğunu soyleyen 65 yaş ustu vatandaşlara gerekli uyarılar yapıldıktan sonra evlerine gonderildi.Uygulama sırasında ekmek alacak kimseleri olmadığı icin sokağa cıktıklarını soyleyen yaşlı bir adama ise polis memuru, "Sen bizi ara, ekmeğini ben alıp, geleceğim, sen sağlığını tehlikeye atma" diye ikazda bulundu. Ekipler mahalledeki butun kıraathaneleri tek tek gezerek hem vatandaşlardan hem de yaşlılardan daha duyarlı olmalarını istedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Derya EVREN