Cukurova Belediye Başkanı Soner Cetin, kacak yapılara ve proje hilafı olan binalara bugune kadar olduğu gibi bundan sonra da izin vermeyeceklerini soyledi.
Cukurova Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısına başkanlık eden Soner Cetin, gundem maddelerine gecilmeden once 6,9 buyukluğundeki İzmir depremine değindi. "Turkiye'ye gecmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullanan Başkan Soner Cetin, şunları soyledi:

"Turkiye bir deprem ulkesi. Adana'da deprem riski altındaki kentlerden biri. Adana 1998'de 6,3 ile ciddi bir sınav vermişti. Binalar yıkılmış, insanlarımız hayatını kaybetmişti. Bu nedenle depreme her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Gerci Adana depreminde Cukurova iyi bir sınav vermişti. Bunda zeminin daha sağlam olması ve yeni yerleşim yeri olmasının etkisi buyuk. Şimdi Şambayadı-Kabasakal bolgesinin imar sorununu cozduk ve orada 250 bin kişinin yaşayacağı modern bir kent kurulacak. Kurulacak yeni kentte de olası bir depreme karşı tum onlemler alınacak. Hep uyarıyorum; kimse proje hilafı yapmasın. Benim karşıma boyle bir konuyla gelmesin. Herkes hakkına razı olacak. İki ayrı proje yapılıyor. İkisi de yan yana. Biri kurallara uyuyor, hakkına razı oluyor, diğeri daha fazla kazanmak icin projeye aykırı davranıyor. Kimse benim karşıma boyle bir durumla gelmesin. Bu belediyede durust davranan muteahhidin işleri yurur ama yanlış yapanın işleri yurumez."
"Uyarıyorum; projeye uygun davranın"
Başkan Soner Cetin, deprem gerceğinin gozardı edilemeyeceğini vurgulayarak, projeye aykırı inşaatlara asla izin vermeyeceğinin altını cizdi. Yanlış yapana izin vermemekle ne kadar doğru yolda olduklarının depremde yine ortaya cıktığını belirten Başkan Cetin, "Depremden sonra yine uyarıyorum; suistimale izin vermem" dedi.
Başkan Soner Cetin, "Biz belediye olarak uzerimize duşeni fazlasıyla yapıyoruz. Birileri uc beş kuruş fazla kazanacak diye insanların hayatlarıyla oynayamayız. Yıllardır kacak yapılarla ve proje hilaflarına karşı mucadele ediyoruz. Cevre ve Şehircilik Bakanlığına da belediyelerin bu konuda elini guclendirmesi cağrısında bulunuyorum. Ayrıca muteahhitleri bir kez daha buradan uyarıyorum; projeye uygun davranın" şeklinde konuştu. - ADANA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı