(AA) Turk Kızılay Ağrı Şubesi gonulluleri, Eleşkirt ilcesinde ozel eğitim sınıfında eğitim goren 7 yaşındaki down sendromlu Yusuf Yaşarlar'ı kişisel eğitim ve dil gelişim setleri vererek sevindirdi.
Eleşkirt Karşıyaka İlkokulunda eğitim goren down sendromlu minik Yaşarlar'ın ihtiyac duyduğu eğitici materyallerin karşılanması icin Kızılay Ağrı Şubesince calışma başlatıldı.
Okula gelen Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ve gonulluler, minik Yusuf ile bir araya gelerek ona kişisel gelişim, dil gelişim, gorsel eğitim, el kol koordinasyon setleri ve ceşitli oyuncaklar hediye etti.

Minik Yusuf ile sohbet eden Orhan Tatlı, AA muhabirine, Kızılay olarak ozel eğitime onem verdiklerini soyledi.
Yusuf'u mutlu etmenin guzel bir duygu olduğunu dile getiren Tatlı, şoyle konuştu:
"Ozel eğitim sınıflarının oluşturulması veya eksikleri varsa donuşumuyle ilgili birkac farklı ilcede calışmalarımız oldu. Oğretmenler, Yusuf icin eğitsel oyuncaklar, kitaplar, hafıza kartları, oyun kartları ve eksiği olan tum materyalleri liste haline getirerek bize bildirdi. Biz de bu kitapların yayıncı kuruluşlarıyla irtibata gectik. Kızılay haftası vesileyle gelip Yusuf'la hem tanışmış olduk hem de hediyelerini ulaştırdık. İnşallah ara ara gelip Yusuf'u ziyaret edeceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cemal Cavdar