Amasya'nın Merzifon ilcesinde yaşayan 48 yaşındaki Veysel Zengin, işci olarak başladığı iş hayatında bugun ihracat yapan bir fabrikanın sahibi oldu.
İş hayatına 18 yaşında Ankara'da medikal urunler ureten bir fabrikada işci olarak atılan Zengin, birkac yıl bu işi surdurdu.
Hayalini kurduğu torna atolyesini 25 yaşında acan Zengin, iş hayatında zaman zaman sıkıntılar yaşasa da pes etmeyip işlerini geliştirdi.
Zamanla işini buyuten ve Merzifon Organize Sanayi Bolgesinde bir kalıp fabrikası acan Zengin, bugun ankastre mutfak eşyalarında kullanılan parcalar ve tek kullanımlık medikal urunler uretiyor.
Fabrikasında 50 işciye istihdam sağlayan Zengin, Almanya, Rusya ve Ozbekistan'a da ayda ortalama 130 bin dolarlık ihracat yaparak ulke ekonomisine katkı sunuyor.
Zengin, Kucuk ve Orta Olcekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yuruttuğu ortak proje sonucu aldığı 2 milyon lira hibe desteğiyle uretim kapasitesini daha da artıracak.
Veysel Zengin, AA muhabirine yaptığı acıklamada, en buyuk hayalinin bir fabrika acmak olduğunu soyledi.
İşcilik yaptığı gunlerin heyecanını halen hissettiğini dile getiren Zengin, cok sıkıntı cekse de calışmaktan hic bıkmadığını vurguladı.
Bugun bolgede belli duzeye gelmiş kalıp fabrikası bulunduğuna işaret eden Zengin, "20'ye yakın firmaya uretim yapan, ihracat gercekleştiren bir firma haline geldik. Turkiye'de ankastre ureten butun firmalara uretim yapıyoruz." dedi.
Zengin, kendine koyduğu hedefler doğrultusunda surekli ilerlediğini belirterek, şoyle devam etti:
"Bu başarının gururunu yaşıyoruz tabii ki, mesleğimizi severek yaptık ve bu başarıyı elde ettik. Bizim meslek yağlıdır, paslıdır, eziyeti boldur ama bir şeyler başardığını gormek, bir urun ortaya cıkarmak insanı mutlu ediyor. Gencler işlerini severek yapsın. Hayallerinin peşinden gitsinler. Hayallerine inanmayan ve o hayallere bağlı olmayan, başarılı olamaz. Hedefi olmalı insanın ve hayatına o hedefe gore şekil vermeli."
Kendisinin gecmişte iflas ettiğini ancak tekrar işlerini toparladığına dikkati ceken Zengin, "Mucadeleyi bıraksaydım bugun yine bir fabrikada işci olacaktım ancak şimdi 50 kişiye ekmek veriyorum. Allah nasip ederse uretim kapasitemizi ve istihdam sayımızı iki uc katına cıkarmayı hedefliyoruz. Yeni projelerimiz, yeni oluşumlarımız var. İhracat yaptığımız, ulkemizin ekonomisine katkı sağladığımız icin mutluyuz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cihan Okur