Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilcesine bağlı Yeşilciftlik beldesinden oğrenciler, mektup yazdıkları farklı illerdeki bakım merkezlerinde kalan buyuklerine karşı sevgiyi, saygıyı pekiştiriyor.
"Size Bir Mektubum Var" adlı E-Twinning projesiyle Turkiye'den 11 okulun onculuğunde Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve Letonya'daki okulların da katılımıyla sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.
Projeye katılan Yeşilciftlik Ortaokulu'nun Turkce oğretmeni Ali Karakaşlı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, uygulamanın bir sevgi ve esenlik hareketi olduğunu soyledi.

Karakaşlı, projeyle, farklı şehirlerdeki engelli bakım merkezlerindeki bireylere mektuplar yazarak gunlerini daha mutlu ve umutlu gecirmelerini, oğrencilerin empati yeteneğini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Aynı zamanda yeni tip koronavirus (Kovid-19) gunlerinde bakım evlerinde kalan bireylerin yalnızlık probleminin cozumune de destek olmaya calıştıklarını kaydetti.
Yaşlıların daha mutlu ve umutlu vakit gecirmelerine katkı sunmayı da amacladıklarını vurgulayan Karakaşlı, "Projenin Turkiye'den 10 ortaokul var. Oğrencilerle, Turkiye'de 14 şehirdeki bakım evlerine mektup yazıyoruz. Proje bir iyilik hareketi olduğu icin herşeyden once oğrencilerin iyiliği icselleştirmesi bizim icin onemli. İyiliği icselleştirdiğimizi duşunuyorum." ifadelerini kullandı.
Projenin hazırlanma surecinin cok heyecanlı olduğunu kaydeden Karakaşlı, "Oğrenciler buyuklerine karşı saygıyı, sevgiyi pekiştirmiş oldu. Onların mutluluğunu gozlerinde hissettim. Şu anda 100 mektup ulaştı." diye konuştu.
Oğrencilerin duyguları
Oğrencilerden Muhammet Sefa (12) projenin amacının bakım evlerinde yaşlıların salgın surecinde yalnız hissetmemelerini sağlamak olduğunu soyledi. Sefa, "Bakım evlerine mektup gondererek onların uzuntulerini, mutluluklarını, sevgilerini paylaşmak icin bu projeye katıldım." dedi.
Zafer Bozkurt (12) da oğretmenleri sayesinde bu projeye başladıklarını belirerek, "Proje kapsamında Mutlu Hayat Bakım Merkezindeki yaşlı buyuklerimize mektup yazdık. Mektubu yazarken cok mutlu oldum, pandemi surecinde yaşlıların kendilerini yalnız hissetmemeleri icin mektup yazdık. Cunku yaşlıların kendilerini yalnız hissetmeleri beni cok uzmuştu." yorumunda bulundu.
İrem Naz Hancı (14) ise mektubu yazarken cok heyecanlı olduğu icin bir kac gunde yazabildiğini vurguladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Canan Tukelay