VAN'ın Erciş ilcesinde yaşayan Yakup Yeşilırmak'ın (50) tek katlı mustakil evine dun gece saatlerinde gelen kişi, balkondaki yeni ayakkabıları alıp, yerine eski lastik ayakkabılarını bıraktı. Kimliği belirsiz kişi bıraktığı ayakkabıların icine "Kış geliyor, ayaklarım uşuyordu, ayakkabıları değiştiriyorum, hakkını helal et" yazılı not bıraktı.
Erciş'in Van Yolu Mahallesi'nde yaşayan ve sağlık calışanı olarak gorev yapan 3 cocuk babası Yakup Yeşilırmak, işine gitmek uzere sabah saatlerinde balkona cıkınca dun akşam bıraktığı ayakkabılarını bulamadı. Bir ay once 170 TL'ye aldığı kışlık kunduranın yerinde bir cift lastik ayakkabı goren Yeşilırmak, şoke oldu. Yeşilırmak lastik ayakkabıların icinde "Kış geliyor, ayaklarım uşuyordu, ayakkabıları değiştiriyorum, hakkını helal et" yazılı not buldu.Yaşadıklarını anlatan Yeşilırmak, "Yapılan bu hareket tabi ki doğru değil. Ama 'hakkını helal et' cumlesini gorunce acıkcası biraz da hoşuma gitti. Ben de helal ediyorum. Demek ihtiyacı olan biriydi" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Barış KUL