İzmir'in Seferihisar ilcesinde depremin ardından oluşan kısmi tsunami nedeniyle arabasında mahsur 62 yaşındaki Ayhan Koksal, yaşadıklarını anlattı.
Sığacık'ta gazetecilik yapan Ayhan Koksal, AA muhabirine yaptığı acıklamada, deprem olduğunda aracının icinde seyir halinde olduğunu, sallanmaya başlayınca lastiğin patladığını duşunerek aractan indiğini soyledi.
Vatandaşların panik halde kacıştığını gorduğunu aktaran Koksal, "Deprem olduğunu bilmiyordum. Aracın lastiğinde veya direksiyonunda bir arıza var sanıp inmiştim. Sonra deprem olduğunu anladım, aracıma bindim ve gazeteciliğin verdiği refleksle telefonumu acıp canlı yayın yapmaya başladım." dedi.

"Boğulmaktan son anda kurtuldum"
Koksal, kısa bir sure sonra denizin taştığını ve aracının bulunduğu yere kadar suyun geldiğini anlatarak, şoyle devam etti:
"Sular gelemeye başladığında marinaya baktım, tekneler birbirine vuruyordu. Su yukselince arabadan kacamadım. Su arabamın uzerine kadar cıktı. Kapıları zorladım, acamadım. Camı acıp 'Yardım edin.' dedim fakat araba denizdeki tekne gibi gidiyordu. Camı actım, su bir camdan girip diğerinden cıktı. Koltuğun uzerine cıktım ve camdan cıktım. Kendimi aracın yanında bulunan karakolun merdivenlerine attım. Suyun uzerinden guclukle kendimi kenara attım. Boğulmaktan son anda kurtuldum."
Boyle bir durumla daha once karşılaşmadığını dile getiren Koksal, "Buyuk bir su kutlesi geldi birden. Biz tsunami ne bilmiyoruz ve ilk kez karşılaştık. Buyuk bir kamyonun suda yuzduğunu gordum. Sular cekildi fakat 5 dakika sonra tekrar buyuk bir dalga geldi. Arabalarımızı bıraktık orada, canımızın derdine duştuk. Sular cekilirken bu kez ne kadar malzeme varsa irili ufaklı denize aldı getirdi. Allah tekrarını yaşatmasın. Gercekten cok korkunctu." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Urer