Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim'e sosyal medya hesabı uzerinden hakaret ettiği gerekcesiyle yargılanan sanık bin 300 lira adli para cezasına carptırıldı. Mahkeme, hukmun acıklanması geri bıraktı.
Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim'in sosyal medya hesabı uzerinden kendisine hakaret ettiği gerekcesiyle şikayetci olduğu ve hakkında 'hakaret' sucundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava acılan Tamer Samet Şenol'un yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanık Tamer Samet Şenol ve Fatih Terim'in avukatı hazır bulundu.

"FENERBAHCE TARAFTARI OLARAK OFKE KONTROLUMU KAYBETTİM"
Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ifade veren sanık Tamer Samet Şenol, "27 Mayıs 2019 tarihinde Fatih Terim tarafından yayınlanan videoyu gordum. Videoda, Fenerbahce Spor Kulubu'nu kucuk duşurucu ifadeler kullanılıyordu. Fenerbahce taraftarı olarak ofke kontrolumu kaybettim ve paylaşımda bulundum. Huzurunuzda kendisinden ozur diliyorum" ifadelerini kullandı.
Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim'in avukatı ise sanıktan şikayetci olduklarını ve davaya katılma talepleri olduğunu kaydetti. Mahkeme, muştekinin davadan zarar gorme ihtimaline karşın avukatının davaya katılma talebini kabul etti.
Duruşmada mutalaasını acıklayan cumhuriyet savcısı, 'hakaret' sucundan 3 ay 15 gunden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Davanın karara bağlanacağı belirtilerek son sozu sorulan sanık Şenol, "Takdir mahkemenindir" dedi. Sanık Tamer Samet Şenol'u 'hakaret' sucundan bin 300 lira adli para cezasına carptıran mahkeme, hukmun acıklanmasının geri bırakılmasına hukmetti.
(İrem Demir/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı