Ali Kerem BENGİ/ Maltepe'de maskeli bir kişi nobetci eczaneden kırmızı receteli bir ilacı istedi. Şupheli, ilacı vermeyen eczaneciyi once darp etti, ardından da kurusıkı tabancayla karnından vurdu. Kacan şupheli aranırken, eczaneci Furkan Aydın " Karnımda ağrı var. Kırmızı receteli ilacları almaya gelmişti. Ben de o ilacları vermeyince kendisiyle boğuştuk. " dedi.
Olay, Altıntepe Mahallesi'nde gecen cumartesi saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya gore, maskeli bir kişi silahla nobetci eczaneye gelerek eczaneci Furkan Aydın'dan kırmızı receteli ilaclar istedi. Aydın, ilacların doktor raporu olup olmadığını sorunca aralarında cıkan tartışma kavgaya donuştu. Kavga sırasında şupheli elindeki silahıyla Aydın'ı karnından vurup kırmızı receteyle satılan ilacları da alıp olay yerinden kactı. İhbar uzerine olay yerine cok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri eczanenin cevresinde guvenlik onlemi aldı. Kavga sırasında darp edildiği ve kurusıkı mermisiyle karından vurulan Furkan Aydın ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Maltepe Asayiş Buro Amirliği ve Olay yeri inceleme ekipleri eczanede delil araştırması yaptı. Polis ekipleri guvenlik kameralarını incelemesin ardından otomobile kacan hırsızı yakalamak icin calışma başlattı.
"İLACLARI VERMEYİNCE KENDİSİYLE BOĞUŞTUK"
Eczane teknisyeni Furkan Aydın "Şu anda konuşmaya mecalim yok. Karnıma kuru sıkı tabancayla ateş actı. Karnımda ağrı var. Tek kişiydi kırmızı receteli ilacları almaya gelmişti. Ben de o ilacları vermeyince kendisiyle boğuştuk. Bugun de nobetciydik zaten" dedi.
Olayın gorgu tanığı "Yolda yururken silah sesleri duydum. Eczaneden kacan birini gordum. Eczanedeki teknisyen iceriden cıkarak bana 'Polisi arar mısınız?' dedi. Ben de hemen polisi arayarak durumu bildirdim. Olayı gercekleştiren bir kişiydi. Eczanedeki teknisyenin soylediğine gore kırmızı receteli ilacları almaya calışmış. Aralarında boğuşma olmuş. İlacları alan kişi kurusıkı tabancasıyla ateş etmiş" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı