Vatandaşlar kaldırılan duraklarını istiyor
Adana'da vatandaşlar Guzelyalı Mahallesinde pazar yolundaki duraklarının kaldırılmasından dolayı mağdur oldukları icin geri yapılmasını istedi
Engeli ve hamile vatandaşlar durak kaldırıldığı icin cok fazla yurumek zorunda kaldıklarını soyledi
Guzelyalı Mahalle Muhtarı Gokturk Gungor ise durağın 2 yıl once kaldırıldığını cok kez başvurmalarına rağmen durak olmadığının soylendiğini kimi zamanda iki durak arası mesafeden dolayı kaldırıldığının soylendiğini ancak vatandaşların mağdur olduğunu dile getirdi

ADANA - Adana'da vatandaşlar Guzelyalı Mahallesinde kaldırılan duraklarının geri istiyor.
Cukurova ilcesine bağlı Guzelyalı Mahallesinde Turgut Ozal Bulvarında vatandaşların en cok kullanıldığı toplumu taşıma durağı 2018 yılında kaldırıldı. Pazar yolunda olduğu icin vatandaşlar, en cok kullandıkları durak icin yetkililere defalarca başvuruda bulundu. Ancak bir sonuc alamayan durakta toplanan kimi hamile, kimi engelli vatandaşlar duraklarının yeniden yapılmasını istedi.
Guzelyalı Mahalle Muhtarı Gokturk Gungor, mahallede bulunan yaşlı, engelli ve gorme engelliler icin onem arz eden otobus durağının kaldırıldığını belirterek, "Bizim 45 bin nufuslu Guzelyalı Mahallemizin tek bir pazarı var ve bu durakta pazar yolunda bulunuyor. 2018 yılında bu durak kaldırıldı. O zamandan bu zamana kadar vatandaşlarımız bu konuyla alakalı surekli mağdur olduklarını ilettiler. İnsanlar bundan dolayı bir araya gelerek durağımızın tekrar acılmasını talep ediyorlar. Bizler bu konuyla alakalı daha once hem sozlu hem de dilekce olarak bildirimlerimizi yaptık ama durağımız tekrardan acılmadı. En son başvurumuzda, ellerinde durak olmadığını soylediler daha sonra iki durak arasında mesafe olmasıyla ilgili bir şey soylediler ama bizim olmayan durağımızın karşısında bir durak bulunuyor. Bize net bir donuş yapmadıkları gibi durağımızı da yerine getirmiyorlar. Durak yapılması durumunda, engelli vatandaşlarımızın engelli rampası yapılmasını da talep ediyorlar. Bizlerde bu şekilde vatandaşlarımızın sozcusu olarak sorunlarımızı iletiyoruz" dedi
Vatandaş Turan Bilgin ise "Burada durak varken cok rahatlıkla binip gidiyorduk. Fakat kaldırıldıktan sonra cok daha ileride ki durakta inip binmek durumunda kalıyoruz. Durağı tekrar aynı yerine alırlarsa cok memnun oluruz. Ben 76 yaşındayım kendimi bildim bileli durak vardı" diye konuştu.
Engelli Yaşar Doğan ise, "Ortopedik engelli icin 250 metre yurumek nerede 750 metre nerede. Evim 250 metre ilerideydi ama boyle olunca 750 metre yuruyorum. Elimde bir poşet olsa goturemiyorum, durağımızın tekrar acılmasını istiyorum" dedi.
Hamile Rahime Şenyuzlu ise, "Arka sokakta oturuyorum normalde 500 metre yuruyorum birde buradan durağa yuruyorum. Eşim calıştığı icin hastaneye goturecek kimse olmuyor, bacağımda kırıkta var otobuse binmekte zorlanıyorum. Durağımızın en kısa zamanda gelmesini istiyorum.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FATİH KECE