Kayseri Ticaret Borsası (KTB), Kayseri Şeker Fabrikası'nın borsada 10 yıldır en fazla tescil yaptıran ilk 10 uye arasında olması dolayısıyla Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yonetim Kurulu Başkanı Huseyin Akay'a KTB Meclis Şeref Uyeliği beratı takdim etti.
Kayseri Şeker Fabrikası'nı ziyaret eden KTB Yonetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve yonetim kurulu uyeleri, bir sure Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yonetim Kurulu Başkanı Huseyin Akay ile bir sure goruş alışverişinde bulundu. ziyarette konuşan KTB Başkanı Bağlamış, Kayseri Şeker'in 10 yılda odalarında en fazla tescil yapmış ilk 10 uyeden olduğunu ifade ederek; "Son meclis kurulumuzda Kayseri Ticaret Borsası olarak meclis oy birliği ile sizi Kayseri Borsası meclis şeref uyeliğine layık gorduk. Bunun yanı sıra da Kayseri Ticaret Borsası Yuksek İstişare Kurulu Başkanlığına layık gorduk. Bu gune kadar yapmış olduğunuz katkılardan dolayı hem şahsım hem de Kayseri Ticaret Borsası olarak size teşekkur ediyorum. Yaklaşık 10 senedir Kayseri Şeker Fabrikamız Kayseri Ticaret Borsası'nda en fazla tescil yaptıran ilk 10 uye bazında yer alıyor. Bundan dolayı da cok memnunuz" ifadelerini kullandı.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yonetim Kurulu Başkanı Huseyin Akay ise konuşmasında; başarının şahsi değil ekip başarısı olduğunu vurgulayarak KTB heyetine teşekkurlerini iletti. Akay; "Kayseri Şeker'in başarısı tek başıma benim başarım değil. Kayseri Şeker'in topyekun başarısı. Bu anlayış icerisinde biz ekip olarak işimizi en iyi şekilde yurutmeye calışıyoruz. Ciftcilerimize işlerini geliştirmek ve kazanclarını artırmak konusunda butun gayretimizle mucadele ediyoruz. Bunun sonucunda da ortaya buyuk bir başarı cıktığı inancındayız. Sizlerin de kamuoyuna karşı boyle bir değerlendirme yaptığınız icin mutluyuz. Tabi marifet iltifata tabidir, anlayışı icerisinde biz sizin bu manada butun yakınlığınızı, sıcaklığınızı goruyoruz. Ozellikle siz goreve başladıktan sonra Kayseri Ticaret Borsası ile Kayseri Şeker arasında oluşan sıcak ilişki ortada. Bunlar ozellikle sizin gayretlerinizle ortaya cıktı. Yonetimde ve mecliste bulunan arkadaşlarınızın anlayışıyla ortaya cıktı. Yoksa Kayseri Şeker sizin de ifade ettiğiniz gibi uzun suredir Kayseri Ticaret Borsasına en fazla prim odeyen kuruluşlardan bir tanesi. Ama bu yakınlığı, bu sıcaklığı biz sizde gorduk ve onun icin de sizin bu ilginize cok teşekkur ediyoruz. Teveccuh buyurmuşsunuz, yonetim olarak, meclis olarak bizi şeref uyeliğini kabul etmekle. Ben Kayseri Şeker camiası olarak, Kayseri Şeker ailesi adına bundan şeref duyuyorum ve memnuniyetle kabul ediyorum. Bunun dışında yuksek istişare heyeti oluşturmuşsunuz ve bunun da başkanlığına layık gormuşsunuz. Onun icin de ozellikle teşekkur ediyorum. İnşallah biz Kayseri Şeker olarak sadece prim olarak olaya bakmıyoruz. Butun faaliyetlerimizi topyekun, sizin uyelerinizle de yakın ticari ilişkiler icerisinde olmak anlayışı icerisindeyiz. Bunu bu vesileyle de geliştirilmesine de bir katkı alınacağı inancındayım. Zaten şuanda aramızda bulunan dostlarımızın pek coğuyla Kayseri Şeker Fabrikasının yan kuruluşları ticari alışveriş icerisinde. İnşallah belki bu vesileyle butun uyelerin Kayseri Şeker ve Kayseri Şeker'in kuruluşlarıyla ticari alışverişlerinin katkı sağlamak imkanı ortaya cıkar. Ben bu inceliğinizden dolayı teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Bağlamış Akay'a KTB Meclis Şeref Uyeliği beratını takdim etti. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı